Avicii - Wake me up

“Wake me up” van Avicii is een populair dance nummer en prima te spelen op de piano. Door het hele nummer heen speel je slechts vier dezelfde akkoorden, enkel in de intro voeg je een extra akkoord toe.

De intro van het origineel is gespeeld met een gitaar, maar met een leuke techniek is dat goed na te doen op de piano, zoals je kunt zien in deze instructievideo.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel goed te doen om wat hardere dance nummers na te spelen op de piano. Het is echter wat minder eenvoudig dan een “normaal” pop nummer coveren op de piano. Het wordt meer een interpretatie, een soort vertaling van het nummer op de piano, zoals jij die ziet.

De covers die ik doe op dance nummers speel ik sowieso wat langzamer dan het originele tempo. Ik romantiseer het nummer en improviseer er hier en daar wat eigen melodieen bij in dezelfde stijl.

Op mijn persoonlijke Youtube kanaal zie al een aantal covers die ik heb gedaan van Tiesto, Avicii, Nicky Romero en Martin Garrix [klik hier]

Laat even in een reactie hieronder weten hoe dit genre je bevalt.

Succes! 🙂

Ps. Deze tutorial is onderdeel van het Naspelen Programma (klik hier voor meer informatie)