Adele - Skyfall (James Bond theme)
16 februari 2013 

Adele - Skyfall (James Bond theme)

In deze video leer je Skyfall van Adele op de piano spelen. Adele heeft met dit nummer weer een enorme hit gescoord, welke is gebruikt voor de nieuwste James Bond film.

Deze video was al beschikbaar in het Naspelen programma, waar je momenteel ruim 60 instructievideo’s kunt vinden van andere populaire nummers.

Wil je meer instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of het je lukt om dit nummer te spelen en wat je ervan vindt, dus ik hoor heel graag van je in een reactie hieronder.

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Sonja K.
Door

Sonja K.

op 16 Feb 2013

Erg leuk om te krijgen. Maar ik ben nog maar een hele erge beginneling. Ben net begonnen aan les 4 van maand 1. Dus nog een heel eind te gaan voor ik zo ver ben dat ik dit al kan spelen, denk ik zo. Heeft het zin om het toch aan te schaffen, voor de prijs hoef ik het niet te laten, om beter nog een tijd(je) te wachten? Overigens: complimenten voor de cursus is erg leuk om te doen!

Steven
Door

Steven

op 13 Mar 2013

Hoi Sonja, leuk dat je aan de cursus bent begonnen! Heb je ook al de starterscursus doorlopen waarvoor je je gratis kunt aanmelden rechts boven op deze website? Dat zal je ook erg helpen!Je kunt inderdaad een piano aanschaffen, maar je kunt ook prima een piano huren. Meestal kun je dan na een jaar beslissen of je de piano alsnog koopt, terug inlevert, of verder huurt. Bij koop komt de tot dan betaalde huur altijd in mindering op de koopsom. Een goedkoper alternatief is natuurlijk een digitale piano (stage piano) of keyboard.Succes in ieder geval met de verdere lessen en bedankt voor het compliment! ;)Groeten, Steven

fleur
Door

fleur

op 16 Feb 2013

hallo steven, Leuk nummer! komen er ook nog meer nummers om na te spelen??? groetjes fleur

Steven
Door

Steven

op 13 Mar 2013

Hoi Fleur, thanks! ;-)Ongeveer 1x in de maand zet ik een nieuw nummer op pianopro.nl, echter komen in het Naspelen programma elke maand meerdere nummers uit. https://pianopro.nl/naspelen" title="Naspelen programma" rel="nofollow">Voor meer informatie kun je hier klikken. Succes verder!

Bart
Door

Bart

op 17 Feb 2013

Super!Ik was een week geleden naar Skyfall gegaan en vond dit een hele coole film. Ik kan dit nummer al bijna moeiteloos spelen en mijn vrienden en familie vinden het ook heel leuk. Ik ben ook zeer te spreken over de piano cursus. De cursus is zeker het geld waard. Ik vind het alleen wel jammer dat ik u nooit meer op het forum zie.

Steven
Door

Steven

op 13 Mar 2013

Hey Bart, gaaf nummer he? ;-)Ik ben inderdaad wat minder op het forum geweest waarvoor mijn excuses! Ik ben erg druk geweest afgelopen tijd met nieuwe naspelen nummers op te nemen.Super dat je dit nummer trouwens nu al bijna moeiteloos kunt spelen, zo kun je inderdaad je vrienden en familie verbazen ;-)Ga zo door!Groeten, Steven

Iris
Door

Iris

op 18 Feb 2013

Oh Wat gaaf! Die ga ik zeker een keer oefenen!

Steven
Door

Steven

op 13 Mar 2013

Gaaf nummer he, Iris? En niet "een keer" oefenen, nu moet je 'm oefenen! En vaak! Dan kun je Skyfall, nu het nog vers in het geheugen ligt van iedereen, naspelen en vriend en familie wegblazen (om maar even in de terminologie van de film te blijven;)

Gerine kwak
Door

Gerine kwak

op 22 Feb 2013

hoi steven wat een mooi nummer. adele heeft hele mooie nummers en ik ben ook een paar van haar aan het oefenen en het gaat stukke beter.Groetjes Gertine

Steven
Door

Steven

op 24 Feb 2013

Fijn om te horen dat het zo goed gaat, Gertine! Adele heeft inderdaad erg mooie nummers, waarvan veel met piano, dus dat inspireert ons piano spelers enorm ;)Ga zo door!

vincent
Door

vincent

op 28 Mar 2013

hoi steven! Wat een mooi nummer zeg! die ga ik zeker oefenen!!

Steven
Door

Steven

op 28 Mar 2013

Ja mooi hè? Succes met oefenen!

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2013

Hoi StevenIk heb al een aantal nummers van je geleerd :) Alleen deze kan ik nergens vinden als tutorial ik hoop dat jij deze kunt doen een keeralexandre desplat - tree of life "river"

dank :)

Steven
Door

Steven

op 06 May 2013

Hoi Edwin,Mooi dat je al wat nummers van me hebt geleerd, super! Ik heb het nummer wat je noemt van Alexandre Desplat even opgezocht, ik kende het nog niet maar wat is-ie mooi zeg! Het "probleem" met het maken van een tutorial van dit soort nummers is dat er niet echt een herhaling in zit zoals bij een pop liedje. Ik hoef normaliter maar een keer een couplet en refrein uit te leggen, waarna je zelf in principe het hele nummer kunt spelen. Terwijl The Tree of Life "River" door het hele nummer subtiele verschillen kent, waardoor het moeilijker en langer uit te leggen is.Afijn, als ik het zou spelen transponeer ik het geheel naar het A mineur akkoord (a-c-e of a-e-a) welke ik drie maten speel, om de vierde maat in het E akkoord te spelen. Met rechts speel je de melodie dan: e e e a, e e a c b a. Dan heb je het eerste stukje al te pakken. Hmm, misschien dat ik er toch nog eens een (beperkte) tutorial over ga opnemen ;-)Dank voor de tip in ieder geval!

Stephanie
Door

Stephanie

op 19 May 2013

He Steven,Wat een goede site! Erg fijn om op deze manier een liedje te leren! Dankjewel daarvoor! ;)Groetjes

(
Door

(

op 23 May 2013

Hoi Steven,Ik Ben nu net begonnen met het leren van skyfall. Het is supermooi en ik geniet ervan om die muziek te horen. Alleen een ding; mijn vingers zijn niet groot genoeg voor al die toetsen, dus gebruik ik het tweede. Ik vind dat dat alleen anders klinkt dan hoe jij het speelt... Ligt dat aan mij, of hoort het gewoon anders te klinken?V. Groetjes,

Steven
Door

Steven

op 05 Jun 2013

Als je de akkoorden niet gespreid maar normaal speelt, klinkt dat inderdaad iets anders. Misschien dat het iets minder vol klinkt omdat het bereik iets minder is. Maar het zou alsnog goed en mooi moeten klinken, niet lelijk of niet in harmonie.Succes!

Hanneke
Door

Hanneke

op 23 Jan 2014

Toch maar wéér opnieuw begonnen met pianospelen. Eens zal ik dit nummer toch wel erin krijgen! En liefst nog een paar meer. Maar ja ik ben gewoon niet zo muzikaal en zou gewoon veel vaker moeten oefenen. Maar wel heel leuk dat je dit geplaatst hebt want ooit heb ik klaverskribo leren spelen maar daar is niks vlots in te vinden en om nu nog over te gaan naar notenschrift, dat wordt het ook niet voor mij. Dus bedankt zo ver!

Steven
Door

Steven

op 23 Jan 2014

Graag gedaan, Hanneke! De aanhouder wint :)In ons Naspelen programma kun je nog veel meer liedjes leren (momenteel zo'n 60 tutorials), misschien kun je daar ook eens kijken: https://pianopro.nl/naspelenSucces!

Jasmijn
Door

Jasmijn

op 17 Mar 2014

Hallo Steven , Ik ben nog maar net begonnen met piano spelen en ken de noten al goed en kan het al best wel, maar ik zoek leuke liedjes voor beginners maar die ook wel populair zijn maar dus ook makkelijk zijn die er mischien ? Zo ja welke ? Groetjes jasmijn

Steven
Door

Steven

op 24 Mar 2014

Hoi Jasmijn, in ons Naspelen programma vind je ruim 60 populaire instructievideo's gerangschikt naar moeilijkheidsgraad. https://pianopro.nl/naspelen" title="Naspelen" target="_blank" rel="nofollow">Klik hier voor meer info!

Ricardo
Door

Ricardo

op 14 Jun 2015

ik ging het nummer proberen en het lukt best goed aleen ik ging op youtube veder kijken naar skyfall en ik heb het gevoel dat de noten die ik daar zie totaal anders zijn dan de noten die jij zegt dus vraag ik me af kloppen ze wel?

Steven
Door

Steven

op 15 Jun 2015

Dag Ricardo, soms verander ik een nummer iets omdat ik het dan mooier vind of omdat ik het dan anderen makkelijker kan leren. De akkoorden kloppen altijd, maar het zou goed kunnen dat de melodie soms net iets afwijkt, maar op zich is dat geen probleem. Het couplet wordt immers ook door de artiest steeds net anders gezongen. Maar ook tijdens live uitvoeringen of interpretaties door andere artiesten zie je dat de melodie nog meer kan afwijken. Wat mij betreft gaat het er niet om dat een liedje 100% hetzelfde wordt nagespeeld, maar dat het jouw interpretatie wordt wat jij mooi of fijn vindt spelen. Hoe dan ook, succes ermee! :)

Reactie plaatsen