10 Gratis Pianolessen
Direct Toegang
X
10 Gratis Pianolessen
50% Complete
20.000 cursisten gingen je voor. Start nu met de gratis Starterscursus

Page content

Avicii – Wake me up

“Wake me up” van Avicii is een populair dance nummer en prima te spelen op de piano. Door het hele nummer heen speel je slechts vier dezelfde akkoorden, enkel in de intro voeg je een extra akkoord toe.

De intro van het origineel is gespeeld met een gitaar, maar met een leuke techniek is dat goed na te doen op de piano, zoals je kunt zien in deze instructievideo.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel goed te doen om wat hardere dance nummers na te spelen op de piano. Het is echter wat minder eenvoudig dan een “normaal” pop nummer coveren op de piano. Het wordt meer een interpretatie, een soort vertaling van het nummer op de piano, zoals jij die ziet.

De covers die ik doe op dance nummers speel ik sowieso wat langzamer dan het originele tempo. Ik romantiseer het nummer en improviseer er hier en daar wat eigen melodieen bij in dezelfde stijl.

Op mijn persoonlijke Youtube kanaal zie al een aantal covers die ik heb gedaan van Tiesto, Avicii, Nicky Romero en Martin Garrix [klik hier]

Laat even in een reactie hieronder weten hoe dit genre je bevalt.

Succes! 🙂

Ps. Deze tutorial is onderdeel van het Naspelen Programma (klik hier voor meer informatie)

Comment Section

23 reacties op “Avicii – Wake me up


Door Jurgen op 20 november 2013

Leuk om ook deze muziek langs te zien komen op je website. Je covers op Youtube zijn erg goed!


Door Steven op 22 november 2013

Thanks! 😉


Door isabelle van velthoven op 22 november 2013

leuk!


Door Paul Smeets op 22 november 2013

Leuk die manier van leren spelen. Mijn kleinkinderen luisteren verbaast, terwijl zij piano leren spelen op de traditionele manier. Ik moet oppassen dat ze niet overstappen naar jouw methode.


Door Steven op 26 november 2013

Hoi Paul, goed om te horen dat je zo’n goede vooruitgang maakt! Ik ben echt fan van akkoorden en niet echt van bladmuziek om het te leren, omdat het zo lang duurt met bladmuziek voordat je een leuk liedje kunt spelen. En dat merk je nu zelf ook, leuk te horen in ieder geval! 😉


Door K op 22 november 2013

Leuk genre hou er wel van


Door Lea op 23 november 2013

beste Steven, erg mooie melodie, bedankt!


Door Steven op 26 november 2013

Thanks, Lea! 😉


Door stephanie de kraats op 25 november 2013

geniaal! 🙂


Door petra op 26 november 2013

I love this song!! <3
super goed gespeeld!
groetjes petra


Door Steven op 26 november 2013

Dank je, Petra! Lekker nummer he? 🙂


Door Sander op 29 november 2013

Erg mooi Steven.
Voor ik jouw site ontdekte, rommelde ik wel eens wat aan op het keyboard van mij vader.
Jij was voor mij de inspiratie om echt aan de slag te gaan en zelf liedjes na te spelen.
Ik heb de cursus piano spelen gevolgt en heb uiteindelijk mijn eigen yamaha ydp 160 (arius) aangeschaft.
Ik merk echt dat ik het afgelopen jaar flink vooruit gegaan ben door jouw methode te hanteren. Eigenlijk kan ik nu veel liedjes van de radio naspelen (nog lang niet zo goed als jij, maar vooruit) en beleef hier erg veel plezier aan.
Toch vind ik het improviseren wat jij doet moeilijk en heb op het moment het gevoel dat ik zonder hulp niet verder kom dan waar ik nu ben. Heb jij tips om een stapje verder te gaan met het piano spel, bijvoorbeeld een tutorial over het aanslaan van 2 tonen tegelijk met de rechter hand of mooie toonladders/riedeltjes(ik weet niet hoe ik ze anders moet noemen) die jij vaak gebruikt.(bv in animal)
Gr Sander


Door Steven op 7 december 2013

Hoi Sander, dank voor je leuke reactie! Ik heb momenteel niet heel veel video’s voor de wat gevorderde speler, enkel de instructievideo’s uit het Naspelen Programma waarin ik naast beginners- en half gevorderden video’s, ook tutorials voor gevorderden heb opgenomen met wat moeilijkere piano stukken.

Ik denk dat ik begin volgend jaar een extra cursus ga maken die aansluit op de huidige, als een soort van masterclass voor de piano speler die wat meer uitdaging zoekt. Bedankt voor je input in ieder geval!

Gr. Steven


Door jeroen op 28 januari 2014

hallo,
mooi liedje ik heb hem al onder de knie dankje wel!


Door Steven op 11 februari 2014

Super Jeroen, goed bezig 🙂 Graag gedaan!


Door Gertine kwak op 7 april 2014

hoi steven dit is echt een top nummer en ik probeer dit lied ook op de piano te bespelen en het lukt me wel aardig zelf zing ik er ook bij om zo toch de toon erbij te houden dat vindt ik dan fijn . ik heb ook al met bepaalde nummers zoal John legend all of me en die leer ik ook op dit moment dus ik ben er vol op in bezig daarom vindt ik het fijn dat het ook zo goed uit word gelegd.

Groetjes Gertine


Door Steven op 8 april 2014

Hoi Gertine, fijn dat het al zo goed gaat en je lekker mee kunt zingen. All of me is inderdaad ook een mooi nummer. Ga zo door! 🙂 Groeten, Steven


Door Will van Gelderen. op 22 april 2014

Hoi Steven,
Het is gewoon een zaligheid om met zulke nummers zoals “Wake me up ” van Avicii bezig te zijn,en Ik vind het geweldig van je, dat je op deze manier mijzelf, maar ook “De Media” zo goed bezig houdt.

ik plaats dit nummer in mijn repertoire, die ik binnenkort te gehore gaat brengen, want ik ga vanaf 25 april twee keer per maand een Muzikaal Lounch-Middag verzorgen in Wijk bij Duurstede, en dat gaat allemaal gebeuren dank zij ,mijn eigen inzet, veel studie, en zeker ook van jou muzikale professionele begeleiding, en al dat extra ,s


Door Steven op 6 mei 2014

Hoi Will, dat vind ik fantastisch om te horen! Zo zie je maar waar hard werk toe kan leiden. Heel veel plezier gewenst met je optredens!


Door bernard op 8 juli 2014

steven wil je ook een rustige video maken


Door Steven op 9 augustus 2014

Hoi Bernard, je bedoelt rustig qua stijl? Ik heb eigenlijk vooral rustige nummers op deze website en mijn PianoPro Youtube kanaal die ik erop zet.

Of bedoel je dat ik rustiger moet praten? Soms ga ik misschien wat snel uit enthousiasme 🙂

Anyway, succes ermee!


Door kim op 17 januari 2015

Hallo steven ik ben nog maar net begonnen met piano spelen en ik wil graag leuke liedjes spelen maar ik kan nergens goede en rustige uitleg vinden. Niet dat jouw uitleg niet goed is het super goed maar ik zoek een rustige uitleg van het liedje with you van matt simons. Weet jij misschien waar ik zo’n uitleg kan vinden?


Door Steven op 19 februari 2015

Hallo Kim, helaas heb ik zelf geen liedje met uitleg opgenomen van Matt Simons en weet ik ook zo even niet waar je dat kunt vinden. Wellicht enkel in het engels als je zoekt. Wel heb ik ook beginners liedjes opgenomen die wellicht wat beter te volgen zijn voor je. Als je een echte beginner bent kan ik je ook de gratis starterscursus aanraden. Hoe dan ook, heel veel succes gewenst!

Plaats een reactie


*