Clean Bandit - Rather Be

Je kunt de radio niet aanzetten of je hoort “Rather Be” van Clean Bandit. Met name de intro blijft echt “hangen” en wordt nu al veel gebruikt in andere nummers en remixes.

Kortom, tijd om dit ook te leren spelen op de piano! 😉 In deze video leid ik je toets-voor-toets door deze intro. Veel succes!

In deze video laat ik je ook zien hoe je deze toch wat snelle, en daardoor moeilijke melodie, ook langzamer kunt spelen. Hierdoor krijgt het een haast romantische sfeer, terwijl je het jezelf een stuk makkelijker maakt.

Wil je meer van dit soort instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Laat me in een reactie hieronder even weten hoe deze intro je bevalt en of het allemaal lukt, ik ben benieuwd!

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Peter
Door

Peter

op 17 Apr 2014

Hallo Steven, Ik ben echt onder de indruk, hoe je video lessen zijn. Ik zou heel graag een beetje piano willen spelen. De lessen van jou zijn echt goed en voor elke sukkel begrijpelijk. Wat mij ontbreekt is dagelijks enkele uren oefenen. Ik heb er af en toe geen tijd voor, maar als ik tijd heb, vind ik andere (onbelangrijke) dingen belangrijker. Zolang ik daar niet vanaf kom wordt het volgen van jouw lessen niets. Ga op deze manier door, want ik weet zeker dat er mensen zijn die jouw lessen wel oppikken. gr Peter

Steven
Door

Steven

op 17 Apr 2014

Hoi Peter, bedankt voor je leuke reactie! Maar je hoeft zeker niet dagelijks uren te oefenen, sterker nog, het beste zou een kwartier tot halfuurtje zijn een paar keer in de week. Moet lukken toch? ;) Groeten, Steven

Sebastiaan
Door

Sebastiaan

op 21 Mar 2015

Hi Steven Ik ben er onder de indruk van jou piano kunsten. Ik zit niet op piano maar door dit begrijp ik het meer maar ik heb een vraag kan je ook bladtexten van de nummers door geven met een link ofzo? En graag daarbij de letters ( bijvoorbeeld : B C G ) want dat vind ik makkelijker spelen. Als dat kan stuur dan graag iets terug . Gr. Sebastiaan

Steven
Door

Steven

op 25 Mar 2015

Bedankt voor je complimenten, Sebastiaan! En wat fijn om te horen dat je het al meer begrijpt. Soms staat er bij bladmuziek ook een akkoordaanduiding zoals je zegt. Pop Selections is hiervoor bijvoorbeeld een goede. Maar voor bladmuziek moet je bijna altijd betalen. Wat je ook kunt doen is zoeken in Google op de artiest, de naam van het nummer en daar zet je dan "chords" bij. Dit is engels voor akkoorden. Dan vindt je talloze sites met de tekst + de akkoordaanduiding. Dit is wel gratis :) Succes ermee! Groet, Steven

Paul Smeets
Door

Paul Smeets

op 21 Apr 2014

Ik zou het fijn vinden als je de partij op de site zet zodat ik het kan uitprinten..

Steven
Door

Steven

op 06 May 2014

Helaas mag ik geen bladmuziek op de site plaatsen i.v.m. auteursrecht. De akkoorden vind je echter in de video, dat zijn er niet zoveel en kun je b.v. op een post-it zetten en op je piano plakken als reminder. Succes met het nummer in ieder geval!

Amber
Door

Amber

op 23 Apr 2014

Haay Steven ik speel al best lang piano. Mijn moeder speel al van kind af aan. In een video zeg je dat je via Google naar chords kan zoeken voor een liedje. Ik heb dan een liedje opgezocht. Alleen staat daar onder en boven verschillende akoorden. Ik weet niet welke ik moet doen. En er staan dan ook verschillende erbij en sommige moet ik da helemaal opzoeken. Verder is je site wel leuk. Groetjes amber

Steven
Door

Steven

op 06 May 2014

Hi Amber, als je akkoorden op zoekt via het internet moet je kijken naar de letters die BOVEN de woorden staan. Op het moment dat er een letter C (het C-akkoord) boven een woord staat, betekent dat je op dat moment in het liedje een C-akkoord moet spelen. Ik hoop dat het zo duidelijk is voor je Amber, succes!

loed
Door

loed

op 27 Apr 2014

Heey. Ik ben op zoek naar een tutorial van het liedje marco borsato - margherita. Die kan ik nergens vinden. Zou jij hier wat mee kunnen. Jouw tutorials zijn altijd goed en makkelijk te begrijpen. Is een win-win situatie toch. Ben benieuwd of je wat voor me kan betekenen. gr. Loed

Steven
Door

Steven

op 06 May 2014

Ik zet 'm erbij op het suggestie lijstje, ik kan niets beloven maar het is inderdaad een mooi nummer! Dus wie weet :) Groet!

Amber
Door

Amber

op 06 May 2014

Haay bedankt voor je reactie alleen heb ik nog een vraag. Als je een akkoord speelt speel je dan met je rechterhand de toonladder die erbij hoort? En zitten er dan ook mollen en kruizen in? Want ik had op internet iets gevonden over toonladders en dan zijn ongeveer 8 toetsen. Ik weet niet of het klopt.

Steven
Door

Steven

op 08 May 2014

Hoi Amber, goede vraag! Als je bijvoorbeeld een C-akkoord met links speelt, speel je met de rechterhand een melodie die bestaat uit de toetsen van de C-toonladder. Het maakt niet uit hoe die melodie gaat, als je maar toetsen pak uit die C-toonladder. Hierin zitten toevallig geen zwarte toetsen. Als je echter een F akkoord pakt bijvoorbeeld, zit er in de F-toonladder wel een zwarte toets, de A# (dit is de zwarte toets rechts van de A toets). Dit is vooral handig om te weten bij het improviseren, omdat als je een liedje naspeelt je meestal wel hoort welke toetsen je moet hebben, of je vertel je welke toetsen je moet hebben in bijvoorbeeld een https://pianopro.nl/naspelen/" title="Naspelen Programma" target="_blank" rel="nofollow">naspeel video van mij. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord, Amber. Succes ermee!

Jasmijn
Door

Jasmijn

op 29 Sep 2014

Hallo Steven, Ondanks dat ik pas 13 ben, snap ik je uitleg heel goed! M'n moeder vond dat ik een instrument moest gaan bespelen dus toen ging ik op pianoles. Ik vond er niks aan dus stopte, maar toch wilde ik piano blijven spelen. Toen kwam ik op jouw website terecht. Ik was er meteen weg van en binnen de kortste keren kon ik Wake Me Up van Avicci helemaal uit mijn hoofd! Super bedankt en ga vooral verder! Gr. Jasmijn PS leuk lied: hedwig's theme van Harry Potter;)

Steven
Door

Steven

op 30 Sep 2014

Hi Jasmijn, Wat gaaf om te horen dat je al zo snel Wake Me Up kon spelen van Avicci! Fijn te horen dat deze website je motiveert. Bedankt ook voor je suggestie van Harry Potter, het is wel een moeilijke maar wellicht dat ik 'm nog eens ga opnemen in de toekomst. Ook tegen jou zeg ik, ga vooral zo verder! :-) Gr. Steven

Reactie plaatsen