Een liedje leren naspelen van de radio op de piano?

Een liedje naspelen van de radio vind ik persoonlijk een van de leukste dingen om te doen.

Met deze simpele tips zul je drastisch de tijd verkorten waarin je een nieuw liedje leert spelen van de radio, als je dat überhaupt al kunt.

Liedjes leren spelen met behulp van akkoorden

Het heeft me ongeveer 20 jaar gekost om de meeste liedjes, nadat ik ze een paar keer gehoord heb op de radio, binnen enkele minuten te kunnen spelen op de piano. Natuurlijk had dat veel sneller gekund dan 20 jaar, alleen wist ik niet precies hoe ik te werk moest gaan. Inmiddels heb ik mijn werkwijze zo eigen gemaakt, dat het me moeiteloos afgaat.

Alhoewel ik je deze werkwijze natuurlijk niet in één video kan uitleggen, probeer ik je toch in deze video te laten zien hoe ik te werk ga.

Misschien denk je wel: “dat lukt mij nooit!” of: “20 jaar is veel te lang“. Maar ik beloof je dat als je de komende zes maanden uittrekt om twee tot vier keer per week een halfuurtje te oefenen, dat het je zeker gaat lukken om veel populaire liedjes te leren spelen (ik leer je liedjes spelen van o.a. Adele, John Legend, Rihanna, Coldplay, Leonard Cohen, Birdy, Phil Collins, Ludovico Einaudi, Bach, etc.)

Misschien lukt het je niet in een paar minuten, maar misschien wel in enkele dagen in plaats van enkele weken, maanden of zelfs nooit. Als je de uitdaging aan wilt gaan en mijn werkwijze spelenderwijs wilt leren, heb ik hier tijdelijk een speciaal aanbod staan [klik hier]. 

Ik ben erg benieuwd wat je van deze video vindt en of je denkt of het jou ook gaat lukken, dus ik zou het erg leuk vinden van je te horen in een reactie hieronder.

Succes!