Gastbloggers gezocht!

Weet jij veel van piano spelen en de daarbij horende theorie? Of misschien geef je zelf pianoles? En vind je het leuk om te schrijven en mensen te inspireren met jouw kennis en verhalen?

Dan ben ik op zoek naar jou!

Ik geef al sinds 2007 online pianoles en ben deze website in juni 2010 gestart met als doel de grootste online pianoles website van Nederland te worden. Met ruim 18.000 cursisten zijn wij inmiddels de grootste van Nederland (en België).


Ik wil met deze website niet alleen een grote hoeveelheid informatie geven over piano spelen en alles wat daarmee samenhangt, maar ook een verzamelplaats creëren voor enthousiaste pianisten en liefhebbers, om op die manier met z’n allen informatie uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, liedjes en technieken op het gebied van piano spelen.

Tijd voor nieuwe gezichten!

Nu PianoPro inmiddels een goede basis heeft qua naam en bezoekersaantallen wil ik het graag verder uitbouwen. Dat betekent meer informatie bieden, maar vanuit een ander perspectief dan alleen die van mij. Hierdoor wordt de geboden informatie objectiever omdat er meerdere schrijvers zijn.

Daarom wil ik graag samenwerken met goede, inhoudelijke bloggers die met passie mooie artikelen willen schrijven.

Wat levert het jouw op?

1. Als blogger op PianoPro blog je onder je eigen naam (zie bovenaan dit blog ook mijn klikbare naam in de balk).

2. Deze website krijgt dagelijks honderden bezoekers. Zodoende bouw je dus echt een naam (autoriteit) op als blogger op deze site. Je krijgt veel lezers en reacties op hetgeen wat je schrijft.

3. Je krijgt bij elk bericht je foto en een korte persoonlijke omschrijving met een linkje naar je profielpagina (zoals je ook onder dit blog ziet).

4. Je ontvangt een kleine onkostenvergoeding per blog.

Op je profielpagina staat de volgende informatie:

 • Je foto + persoonlijke omschrijving met informatie over jou
 • Een link naar je website (dus een sterke backlink)
 • Links naar jouw social media (Twitter, Facebook, Google+)
 • Alle artikelen onder elkaar die jij hebt geschreven

Wat zoek ik?

 • Kwalitatieve, inhoudelijke artikelen
 • Waardevolle tips en informatie
 • Alles wat te maken heeft met piano leren spelen
 • Enthousiaste, vrolijke en positief ingestelde bloggers
 • Bij voorkeur informatie uit je eigen ervaring, minder “uit het boekje”

Wat zoek ik niet?

 • Geen zelfpromotie blogs (je mag best iets van jezelf laten zien, maar maak geen reclame)
 • Geen blogs die een kopie zijn van je eigen website of kopie’s van andere reeds bestaande artikelen (het moeten unieke zelf geschreven artikelen zijn)

Ik ben op zoek naar serieus geïnteresseerde bloggers die zelf piano spelen of les geven en iets te melden hebben. Je hoeft geen diploma’s te hebben, maar je moet wel toegevoegde waarde kunnen bieden in de artikelen. Dit is geen pianodocent vacature, maar het is wel ideaal om ernaast te doen als bijverdienste en extra promotie.

Mocht je het leuk vinden om gastblogger te worden op PianoPro, neem dan even contact met me op!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Jordy de Leeuw
Door

Jordy de Leeuw

op 26 May 2014

Hoi Steven,Dit lijkt me wel wat om te doen! Ik ben Jordy, ik ben 37 en ik speel vanaf mijn 7de piano. Meer info over mij kan je vinden via: http://www.view-apart.nl/va/jordy.phpIk hoor graag van je!Jordy

Steven
Door

Steven

op 27 May 2014

Hoi Jordy,Dank voor je enthousiaste reactie!Ik heb je zojuist even gemaild.Groet, Steven

Klara
Door

Klara

op 11 Jul 2014

Ik heb een keyboard met cijvers in plaats van letters dus kan je ook les geefen met cijvers

Steven
Door

Steven

op 09 Aug 2014

Hoi Klara, helaas hou ik het bij letters omdat ik de vingers al met cijfers benoem, om soms te laten weten met welke vinger je welke toets kunt aanslaan.Gaat je keyboard wel van 1 t/m 7, net zoals het bij de namen van de toetsen die enkel van a t/m g lopen? Want als het 1 t/m 66 is op je keyboard is dat wel wat verwarrend als je later wat verder wilt komen met piano leren spelen.Succes ermee!

Milan
Door

Milan

op 21 Apr 2015

Hallo,Een oud blogpost dit, maar zoek je nog steeds gastbloggers? Ik ben gewoon (klassiek geschoold) amateur zonder enig didactische ervaring in muziek of elders, maar heb wel wat ideeën. Wellicht iets om over te sparren.Groet.

Steven
Door

Steven

op 29 Apr 2015

Dag Milan, dank voor je berichtje! We zijn altijd op zoek naar goede bloggers. Echter bij voorkeur wel geschoold of ervaring met lesgeven. Ik heb je zojuist even een e-mail gestuurd! Groet, Steven

Benjamin Bertels
Door

Benjamin Bertels

op 07 Oct 2015

Hallo,Zijn jullie nog steeds op zoek naar gastbloggers? Ik ben Benjamin Bertels, net afgestudeerd van het Lemmensinstituut in België als pianist. Kan je me even een mailtje sturen zodat we via mail onze conversatie kunnen verderzetten?Groetjes,Benjamin

Steven
Door

Steven

op 07 Oct 2015

Jazeker, Benjamin. Ik heb je zojuist een e-mail gestuurd!Groeten, Steven

Reactie plaatsen