10 Gratis Pianolessen
Direct Toegang
X
10 Gratis Pianolessen
50% Complete
20.000 cursisten gingen je voor. Start nu met de gratis Starterscursus

Page content

Lisa / Leonard Cohen – Hallelujah

Het Naspelen programma is verbeterd en dat willen we vieren door je één van de populairste nummers uit het programma je cadeau te geven, namelijk “Hallelujah” waarmee Lisa de X Factor heeft gewonnen in 2009. Het origineel is van Leonard Cohen.

Wil je meer instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Wat vind je van dit nummer? En lukt het je te spelen? Ik zou het erg leuk vinden om van je te horen in een reactie hieronder!

Comment Section

27 reacties op “Lisa / Leonard Cohen – Hallelujah


Door gertine kwak op 22 november 2012

hoi steven .
ik vind dit een super leuk liedje en ik ben al goed aan het oefenen en het lukt me al aardig om het te bespelen.

groetjes Gertine Kwak


Door Steven op 30 november 2012

Hoi Gertine, goed om te horen. Nog even volhouden met oefenen en dan zal het helemaal vlekkeloos gaan, succes!


Door Ellen op 26 november 2012

Ik vind dit een heel erg mooi nummer, zeker in deze tijd van het jaar. Duidelijke instructie waardoor het makkelijk te spelen is. Erg leuk, dankjewel!


Door Steven op 30 november 2012

Fijn te horen, Ellen. Graag gedaan!


Door Corrie Benier op 27 november 2012

Beste Steven, bij deze een groot compliment voor de manier waarop je pianoles geeft, geweldig hoe je het voordoet. En wat ben ik blij dat ik deze site heb mogen ontdekken. Ik ben 66 jr.en heb één jaar les gehad, alweer wat jaartjes geleden maar ben nu door jouw manier van les geven helemaal geinspireerd! Oefen elke dag Hallelujah. Nooit te oud om te leren zeg ik maar, als het maar vreugde geeft. Ik wens je véél succes en het allerbeste! Corrie.


Door Steven op 30 november 2012

Bedankt voor het mooie compliment, Corrie! Fijn dat het je inspiratie geeft en je nu elke dag Hallelujah oefent. Hoe vaker je ‘m oefent, hoe soepeler het zal gaan en dus hoe mooier je ‘m kan spelen. Ook tegen jou zeg ik: heel veel succes gewenst met oefenen! 😉 Steven


Door fleur op 2 december 2012

hoi steven!
ik vind dit een super mooi lied!
en ik ben hem aan het oefenen en het lukt al aardig
ik vind het super hoe jij pianoles geeft!
groeten fleur


Door Steven op 12 december 2012

Dank je Fleur! Fijn dat-ie al zo goed gaat, mooi nummer he? 😉


Door Annemarie op 19 december 2012

Ha Steven,

wat een mooie site!
Ik ben met de beginners cursus bezig, maar omdat ik al redelijk notenlezen kan neem ik de lessen wat sneller achter elkaa door. Maar nu zat Ik hier even te kijken, maar de akkoorden worden hier anders gespeeld dan in de beginners cursus. Klopt dat? En hoe zit dat? En waar hangt het vanaf op welke octaaf je speelt met links of rechts?

Groetjes,
Annemarie


Door Steven op 29 december 2012

Ha Annemarie, dank voor je compliment!

En fijn dat je al wat sneller kunt door je achtergrond. Akkoorden kennen verschillende varianten. Je kunt een bijvoorbeeld een C-akkoord normaal spelen: C-E-G, maar ook gespreid C-G-C (waarbij de laatste C een octaaf hoger ligt dan de eerste).

Als je het C-akkoord normaal speelt: C-E-G, kun je ‘m ook nog op deze manier spelen: E-G-C en als G-C-E. Dit zijn dan zogeheten omkeringen.

Hoe hoog of hoe laag je een akkoord speelt hangt van jezelf af: vind je het mooi een nummer extra hoog te spelen of extra laag? Natuurlijk mag je linkerhand die de akkoorden speelt niet in de war komen met de melodie, die je met je rechterhand speelt. Zou dat het geval zijn, moet je of de akkoorden een octaaf lager spelen of de melodie een octaaf hoger.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt! 🙂

Groeten,
Steven


Door Mandy op 28 januari 2013

Hallo super goed uitgelegd maar zou u het misschien ook op blad muziek kunnen door sturen ? Met letters?. ,mvg mandy van dijken


Door Steven op 8 februari 2013

Hoi Mandy, de letters voor akkoorden vind je in het filmpje zelf. Zou ik het met tekst en letters op bladmuziek zetten maak ik inbreuk op auteursrecht en dat kan ik helaas niet doen 😉

Succes er in ieder geval mee!


Door larissa op 28 april 2013

ik heb het 2 keer bekeken en ik kan het nu al na spelen!! ga zo door


Door Steven op 6 mei 2013

Twee keer bekeken en je kunt het nu al spelen? Jij hebt talent, Larissa!

Tegen jou zou ik ook willen zeggen, ga zo door! 😉


Door lea op 29 april 2013

Hallo Steven,
Ik vind Hallelujah een erg mooi liedje en ik zou het graag willen leren spelen. Alleen zijn mijn handen te klein om die gespreide akkoorden te kunnen halen, is daar een oplossing voor?
Mvg Lea


Door Steven op 6 mei 2013

Hallo Lea, als je handen te klein zijn voor gespreide akkoorden zijn de volgende oplossingen mogelijk:
1. Je speelt elk akkoord op de normale manier. Een C-akkoord gespreid (c-g-c) wordt dan: c-e-g
2. Je speelt het gespreide akkoord gebroken/arpeggio. Op die manier sla je de toetsen niet tegelijk aan maar apart, waardoor je je hand kunt bewegen richting de toets die je moet aanslaan, waardoor je de afstand ineens wel kunt overbruggen.
3. Sinds kort heb ik geleerd dat er ook specialistische klavieren te koop zijn met dunnere toetsen, speciaal voor kleine handen. Maar dit is wel een dure oplossing omdat je dan een hele nieuwe piano moet aanschaffen en moet importeren naar Nederland.

Succes!


Door Sanne op 1 mei 2013

Hoi Steven

Héél goed uitgelegd, maar het zou leuker zijn als er nog meer liedjes opstaan. Bijv. skinny love van Birdy of de vlooienmars

Groetjesssss Sanne:-)


Door Steven op 6 mei 2013

Hoi Sanne, dank je wel! Skinny Love heb ik in het Naspelen Programma staan. De vlooienmars zal ik de volgende keer opnemen, goede tip!

Groetjesssss 😉


Door Sanne op 10 mei 2013

Hoi steven

is Skinny Love is de makkelijke versie of de moeilijke?

groetjessss Sanne


Door Steven op 15 mei 2013

Hoi Sanne, ik denk dat er vele manieren zijn om Skinny Love te spelen, dus ik kan niet echt spreken van de moeilijke of van de makkelijke. Wat bedoel je daar precies mee?

De intro die ik cursisten leer is in ieder geval exact zoals de echte intro. Als de melodie begint, dus als Birdy begint te zingen, blijft het een interpretatie op de piano. Ik speel ‘m links met gebroken akkoorden en rechts met een enkele melodielijn, dus met een toets tegelijk aangeslagen. Maar je zou de melodie ook prima rechts met twee of drie toetsen tegelijk kunnen spelen, wat ik ook uitleg in mijn instructievideo 😉

Je kunt er dus alle kanten mee op! Ik hoop je vraag hiermee een beetje te hebben beantwoord.

Groeten,
Steven


Door Andres op 6 mei 2013

Ik vind het fantastisch hoe je les geeft Steven ik ben juist begonnen en ken het liedje van buite ik probeer het nu blindelings te spelen. Echt waar danku voor de online lessen


Door Steven op 15 mei 2013

Fijn te horen, Andres!


Door Andres op 10 mei 2013

Ik heb misschien nog een ideetje voor een lied eentje van Claude francois
Belle Belle Belle
Of comme d’habitude
Beter bekent als My way van sinatra
Alvast bedankt 🙂 😉


Door Gertrude op 22 mei 2013

Hallo Steven. Wat fijn om ons op deze manier verder te helpen. kan helaas alleen van noten spelen. Ik zou dit nummer in deze versie graag op bladmuziek willen hebben. Is dat mogelijk?

Groetjes Gertrude


Door Bente op 2 juni 2013

hoi steven
super leuk dat je dit doet. ben echt blij dat jij het wel gratis doet en duidelijk uitlegt. speel nu een week piano en kan al thousand miles en nu ook halleluja. maar kan geen noten lezen dus moet elke keer filmpje op stop zetten om te zoeken welke toetsen je aanslaat, maar het gaat tot nu toe super.

dankje wel voor deze geweldige duidelijke uitleg

xx BenteDoor sylvie op 31 oktober 2013

Hoi steven.

Ik ben er mee bezig en het lukt me al aardig
Groet sylvie

Plaats een reactie


*