Masterclass Piano Spelen
16 november 2015 

Masterclass Piano Spelen

UPDATE: Lees hier meer info over de Online Masterclass >>

De Masterclass piano spelen, over eind december is het zover! Dan ga ik elke maand maximaal 15 enthousiaste cursisten begeleiden om een nog betere pianist te worden. Deze online Masterclass sluit naadloos aan op het PianoPro programma en leert je hoe je elk liedje nog mooier kunt spelen.

Om dit toe te lichten speel ik “House of the Rising Sun” in vier verschillende niveaus: beginner, half gevorderd, gevorderd en.. master! 🙂 Ook speel ik op het einde nog een kleine improvisatie. Op deze manier heb je een idee waar je naar toe kunt werken. Dus ook al ben je beginner, misschien zorgt dit weer voor inspiratie!

Ik ben erg benieuwd op welk niveau jij zit en waar je graag naar toe wilt. Laat me weten wat je doelen zijn in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Paul
Door

Paul

op 16 Nov 2015

Fantastisch om te zien, hoe jij die toetsen kietelt, en zo muziek laat horen ;) Ik ben momenteel eerst met een opleiding bezig om weer aan het werk te komen, maar wanneer muziek met piano of keyboard prioriteit heeft, ontvang je bericht van mij.

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Leuk om te horen, Paul! En dat heb je mooi omschreven, het kietelen van de toetsen, daar lijkt het inderdaad wel op als ik er zo snel en licht overheen ga inderdaad :) En je bent van harte welkom na je opleiding, veel succes daarmee!

Reggy van Doornum
Door

Reggy van Doornum

op 16 Nov 2015

Hi Steven, Mooi nummer en je laat mooie versies horen. Prachtig hoor. Ik zit op het beginnersniveau. Succes met de masterclass maar dat is voor mij nu een brug te ver denk ik. Groet, Reggy

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Hi Reggy, ook als beginner kan het inderdaad interessant zijn om te zien waar je "later" heen wilt gaan. Voor nu in ieder geval veel plezier en succes gewenst met je huidige lessen! Groet, Steven

Youri
Door

Youri

op 16 Nov 2015

Iser ook een PDF versie van dit nummer beschikbaar?

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Helaas niet, Youri. Dit is puur om te laten zien hoe je een liedje kunt spelen in verschillende moeilijkheidsgraden. Misschien later nog eens, ik hou het in mijn achterhoofd!

Ria Nijhof
Door

Ria Nijhof

op 16 Nov 2015

Ik heb 4 jaar pianoles "ondergaan". Mijn probleem was dat ik teveel gebonden was aan het notenschrift en nauwelijks contact had met de pianotoetsen. Mijn doel is om vrij te kunnen spelen, door direct via het toetsenbord de muziek te produceren zoals ik dat voel.

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Dag Ria, je verhaal lijkt erg op die van mij. Ik heb ook 4 jaar pianoles gehad en dat voelde ook als "ondergaan". Gelukkig ben ik nooit gestopt met piano spelen nadat ik stopte met lessen en nu kan ik inderdaad vrij spelen, wat ik maar wil. En mijn doel is om dat ook op een zo eenvoudig mogelijke manier te leren aan anderen. Blijf dus lekker oefenen, je zult er geen spijt van krijgen :)

Henk Woortman
Door

Henk Woortman

op 16 Nov 2015

Beste Stefan, Ik speel bijna alles uit mijn hoofd in de toonladder van Cis ( des). Als kind leerde ik de vlooienmars van een vriendje. Daarna ben ik nooit meer losgeraakt van die zwarte toetsen. Ik zal vanavond maar weer eens je webinar volgen om te kijken of er wat mij betreft nog meer in zit.

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Leuk te horen, Henk. En als ik dat zo lees ben je al aardig goed bezig. En het is mijn overtuiging dat je nooit bent uitgeleerd en altijd weer zaken kunt bijleren. Leuk dat je er bij bent vanavond, tot dan!

clarijs emmy
Door

clarijs emmy

op 16 Nov 2015

ik ben half gevorderd met spelen van allerlei liedjes waaronder , lovesongs met akkoorden die boven op de notenbalk zijn ook elvis , the beatels , abba , adel , ook de labada kan ik ook al redelijk spelen, ben al iets meer dan een jaar begonnen met keyboard spelen via computer en you tube om te leren, hoe je moet spelen en de vingersetting , ik vindt dit heel uitzonderlijk dat ik dit heeft kunnen doen zonder enige vorm van muziek studie, ik vindt het heel verslavend geworden, ik sta op met muziek en ik ga slapen met muziek, iedere dag wordt ik beter en beter

Steven
Door

Steven

op 16 Nov 2015

Geweldig om te horen zeg! En wat een geweldig gevoel is die verslaving aan muziek, dat je ermee naar bed gaat en er weer mee opstaat. In deze fase zul je enorme vooruitgang maken omdat je zo gemotiveerd bent en zo veel oefent. Leuk om te horen, dank voor je berichtje en ga zo door!! :)

Jan
Door

Jan

op 16 Nov 2015

Jaren geleden eens een bontempi keyboard gekregen. Ik snap(te) er totaal niets van, ik ken(de) alleen wal-en beukennoten. wilde het toch eens gaan proberen en zag jouw mogelijkheid; en ben aan het oefenen gegaan; heb wel noten en cijfers op de toetsen geplakt. Ben 70 jaar, blijf het moeilijkheden vinden, maar blijf oefenen op de manier zoals jij het geeft/mailt .

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Haha je hebt me laten lachen Jan, met je walnoten en beukennoten :-) Gelukkig kunnen muzieknoten soms net zo smakelijk klinken, maar zijn ze inderdaad wel wat ingewikkelder. Daarom ben ik er ook fan van om te beginnen met akkoorden, die nootjes komen later wel :)Super om te horen hoe je op jouw leeftijd nog lekker blijft oefenen, dan wordt het vanzelf makkelijker. Ga zo door en heel veel succes en natuurlijk plezier gewenst!

Rob Lamers
Door

Rob Lamers

op 16 Nov 2015

Wat lijkt dit allemaal gemakkelijk, maar als je het moet doen, lukt het mij nog niet. Ik moet me meer aanzetten om de les te volgens maar dat ontbreekt me wel eens door tijdgebrek. (vind ik zelf een slechte smoes) Heb je hier het notenschrift ook van zodat ik weer meer "moed" krijg om te gaan spelen? Veel succes met je fijne lessen en ik pak de lessen er weer bij en ga vanavond je webinar volgen.

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Dag Rob, het spelen van de moeilijke variant van dit nummer is inderdaad niet iets wat je zomaar doet. Dat moet je echt gaan opbouwen door te starten bij de basis om vervolgens stap-voor-stap meer "ingrediënten" te gaan toevoegen, zoals ik uitlegde in het webinar waar je maandag bij was.Gelukkig is de basis altijd je kennis van akkoorden, welke je op een gegeven moment dus ook voor de rechterhand kunt gebruiken om je pianospel nog indrukwekkender te laten klinken. Omdat deze akkoorden zo belangrijk zijn, ben ik minder fan van bladmuziek omdat het notenschrift je deze kennis niet overbrengt. Wel kun je natuurlijk van de liedjes waarvan je de ambitie hebt ze te leren spelen de bladmuziek kopen, aangezien jij al noten kunt lezen. Bovendien staat hier ook vaak de akkoorden bij vermeldt, waardoor je van beide iets kunt meepakken.Hoe dan ook, dank voor je leuke reactie en dat je bij het webinar was!

Angelique
Door

Angelique

op 16 Nov 2015

Wow, dit is nou precies wat ik bedoel en bij mezelf mis. Sinds ik jouw cursus volg speel ik iedere dag met veel plezier en inmiddels via je naspeel video's Sam Smith- stay with me, Wiz Kalifa ft Charlie Put- See You again , Yann Tiersen -Comptine d'une autre été , Intro John Legend Ordinary People Tom Odell Another love uit mn hoofd , maar het klinkt niet zo vol en ben benieuwd of ik dat ooit nog kan leren ? Bij Tom Odell laat je zien hoe het voller kan door meerdere toetsen te gebruiken maar dat lukt me maar niet ... dus ik kijk uit maar je webinar en ben er zeker bij straks ?

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Hoi Angelique, leuk dat je erbij was maandag en super dat je je hebt aangemeld voor de Masterclass die in december gaat starten!Ik weet zeker dat met mijn stappenplan het je gaat lukken om "voller" te gaan spelen. Het is dan ook verstandig om eerst eens te oefenen met een melodie waarbij je bijvoorbeeld twee vingers tegelijk gebruikt in plaats van meteen een akkoord (= drie toetsen tegelijk).Maar dat gaat straks, stap voor stap, ongetwijfeld lukken. Mooi om in ieder geval je enthousiasme te zien!

Lilian
Door

Lilian

op 16 Nov 2015

Hoi Steven, ik ben nog steeds beginner, blijf hangen door de vele akkoorden en kom (nog) niet veel verder. Mijn doel is ontzettend veel plezier hebben in het spelen van muziek, maar het kost me nu nog zoveel moeite, dat het een inspanning is en nog geen ontspanning, maar ik blijf moed houden en hoop vanavond weer ge-enthousiasmeerd te worden door je. groetjes Lilian

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Dag Lilian, het doel voor piano spelen is inderdaad altijd om er plezier en ontspanning in te hebben. Wellicht helpt het je als je niet teveel hooi tegelijk op je vork neemt. Start bijvoorbeeld alleen eens met drie of vier akkoorden, in plaats van dat je ze allemaal probeert te leren. En probeer dan een eenvoudig liedje te spelen met enkel die akkoorden. In het Naspelen Programma in de leden omgeving kun je ook beginners liedjes selecteren.En als je stap voor stap op die manier doorgaat zul je merken dat je er meer ontspanning en plezier in krijgt en op die manier spelenderwijs meer zult leren. Veel succes ermee en leuk dat je erbij was maandag tijdens het webinar! :)Groeten, Steven

Madelein Linders
Door

Madelein Linders

op 16 Nov 2015

Steven, je kan geweldig piano spelen, ik wou dat ik zo Kon spelen. De laatste tijd heb ik het druk gehad, ik had Niet veel tijd om piano te spelen, zodat ik nog steeds Op mijn oude niveau zit. Maar ik ben wel van plan om de draad weer op te Pakken, ik heb een kast vol pianoboeken, en nog Niet zo ook lang geleden heb ik een pianoboek + CD Gekocht bij Stretta.de (de duitse site), die hebben Pianoboeken op mijn niveau Romantic pop piano Van Hans Gunther Heumann Gold Edition.

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Dank voor je mooie compliment, Madelein! En als je even geen tijd of zin hebt om piano te spelen moet je dat ook vooral niet doen, het moet wel leuk blijven! Maar goed om te horen dat je het weer gaat oppakken en je nog voldoende oefenmateriaal bezit :) Veel succes daarmee!

Schonewille Jan
Door

Schonewille Jan

op 17 Nov 2015

prikkelend om dit te zien en horen, wil dit ook leren. Ben beginner al wat lessen gehad. Akkoorden al een beetje onder controle. Snelheid moet nog komen. Elke dag wel oefenen. Ik geniet er van evenals mijn vrouw die luistert. Speel van bladmuziek, geestelijk liederen, die ik ken. Probeer nu de toonladders erin te krijgen. Kon maandagavond wel beeld maar geen geluid krijgen. Muzikale groet Jan Schonewille

Steven
Door

Steven

op 19 Nov 2015

Dag Jan, leuk om te horen dat je al lekker bezig bent en de akkoorden al een beetje onder controle hebt. Je zult merken dat als je zo door blijft gaan met oefenen, dit steeds makkelijker zal gaan. Top ook dat je toonladders oefent, dat zal je vingervlugheid ten goede komen!Jammer dat je geen geluid had maandag, ik vraag altijd voorafgaand aan het webinar of iedereen me goed kon horen en ik kreeg van bijna iedereen terug dat ik luid en duidelijk door kwam. Dat geeft mij aan dat verder alles bij mij werkt. Wellicht kun je eens de audio instellingen van de webinar software langs lopen, hopelijk helpt dat.Ondertussen wens ik je veel plezier met mijn filmpjes en lessen en veel succes met het oefenen!Muzikale groet, Steven

Michel
Door

Michel

op 27 Nov 2015

Hallo Steven, ik ben al 10jaar bezig met keyboard spelen. Heb destijds een keyboard gekocht en een serie lesboeken. Daar ben ik volop mee aan de slag gegaan. Toen een 2e keyboard mt meerdere opties en mogelijkheden. En sinds 1,5 jaar heb ik een yamaha tyros 2. Kan inmiddels aardig noten lezen, en akkoorden aanslaan. Maar veel verder kwam ik niet meer. Tot afgelopen week. Ik kwam jouw site PianoPro tegen en werd nieuwsgierig. Heb afgelopen week een beginles en aantal instructievideo's van jouw gevolg en het hele spel veranderd ineens. Sta min of meer versteld wat ik nu uit mn keyboard trek. We gaan vrolijk verder...Groet, Michel

Steven
Door

Steven

op 29 Nov 2015

Hallo Michel, erg leuk om te lezen dat je spel zo veranderd is door mijn video's. En op zo'n Tyros is het al helemaal geen straf om verder op te leren :)Bedankt voor je berichtje en succes met de overige video's en lessen!Groet, Steven

Corrie
Door

Corrie

op 27 Nov 2015

Heel inspirerend wat je hier laat zien en horen! Ik ben zeer onder de indruk en ben vastbesloten zo ver mogelijk te komen. Ik ben nu op het niveau half gevorderd. Jou lessen bevallen mij echt zo bijzonder goed ! Ik heb ooit een jaar pianoles gehad en kan ook wel eenvoudige stukjes van bladmuziek spelen. Wat ik nou zo bijzonder vind is dat ik die stukjes steeds weer opnieuw moet oefenen terwijl ik de nummers die ik van jou geleerd heb gewoon uit mijn hoofd kan spelen. Soms ben ik er wel eens eentje kwijt en dan probeer ik even wat en hup dan kom ik weer in een flow en ga weer helemaal los. m.vr.gr.

Steven
Door

Steven

op 29 Nov 2015

Dat vind ik geweldig om te horen Corrie, daar doe ik het voor!Erg leuk om te horen dat je die stukjes nu al zo lekker uit je hoofd speelt. Ga zo door! :)

Annelies
Door

Annelies

op 22 Jan 2016

Wat kun jij toch geweldig spelen Steven! Ik ben blij met jouw onlinelessen met geweldige uitleg en hele mooie duidelijke video's. Het was een goede beslissing om me aan te melden voor de cursus, en ik haal er heel veel voldoening uit. Voorlopig zal ik nog heel veel moeten oefenen oefenen en nog eens oefenen, maar ik heb er plezier in en het werkt behoorlijk verslavend. :)

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Leuk om te horen Annelies, thanks! :)En inderdaad, lekker blijven oefenen zoals je zelf al zegt. Every master was once a disaster ;)Succes met de lessen! Groet, Steven

Reactie plaatsen