Moby - Why does my heart feel so bad?
13 januari 2012 

Moby - Why does my heart feel so bad?

Wil je indruk maken met een mooi nummer, maar mag het niet te moeilijk zijn? Dan is dit populaire nummer van Moby wat voor jou om te leren, welke bestaat uit slechts vier akkoorden die steeds weer op dezelfde wijze worden herhaald.

Als je wilt kun je een reactie onder de video achterlaten, want ik ben erg benieuwd hoe dit je bevalt en wat je van dit nummer vindt. Of klik even op de “Vind ik leuk” knop hiernaast als je dit soort filmpjes vaker wilt ontvangen!

Gebruikte akkoorden:

Am – Em – G – D

Succes! 😉

Wil je meer instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Wim
Door

Wim

op 13 Jan 2012

Erg leuk weer, ben weer benieuwd naar de volgende

ans
Door

ans

op 13 Jan 2012

ik ga weer oefenen, en sluit me aan bij wim.

Amber
Door

Amber

op 13 Jan 2012

Haay heb hier ook de bladmuziek van?kan je het dan naar me versturen. Weet je misschien ook een Paar pop nummers zoals Coldplay of zo maar dan voor beginners?aub mail me terug.

Steven
Door

Steven

op 13 Jan 2012

Dag Amber, ik heb hier geen bladmuziek van. Maar aangezien deze vier akkoorden het hele nummer door worden herhaald is het misschien juist wel een leuk een keer een nummer uit je hoofd te kunnen spelen! Als je het dan toch een keer wil doen, kun je het beste bij deze beginnen ;)Coldplay is relatief moeilijk voor beginners, deze komt overigens wel terug in onze cursus.

Rosa
Door

Rosa

op 13 Jan 2012

Leuk om zo piano te leren spelen heb je ook de tekst van dit lied??? Wil graag meer van dit soort liedjes ontvangen.muzikale groet Rosa

Harry
Door

Harry

op 13 Jan 2012

Met plezier volg ik je lessen. Bedankt.

h. brisko
Door

h. brisko

op 13 Jan 2012

ik vind het hartstikke leuk alleen ik heb wat moeite met de akkoorden.

alida
Door

alida

op 13 Jan 2012

de cursus en alles wat je aanbied is echt m,n verwachtingen te boven echt hastikke geweldig.

Louise
Door

Louise

op 13 Jan 2012

Hay Steven, hartelijk bedankt voor dit mooie nummer,ik ga het zeker proberen te spelen, ik vindt het heel geschikt van je om die nummers steeds door te sturen ik kijk er steeds naar uit.Hartelijk bedankt, Louise

Magda Provoost
Door

Magda Provoost

op 14 Jan 2012

deze stukjes muziek geven me steeds meer zin om terug tijd te maken om achter mijn piano te gaan zitten, het geeft zo een goed gevoel. dank je wel. lieve groetjes magda

Tilly
Door

Tilly

op 14 Jan 2012

Nou, dat moet te doen zijn voor 'n beginner :-) Ik ga meteen oefenen. Bedankt Steven, 't is heel leuk om deze 'verrassingsmailtjes' te krijgen, bedankt maar weer !Groetjes, Tilly

laura (15)
Door

laura (15)

op 15 Jan 2012

wow dat is echt stoer!! zo word piano spelen nog makkelijker! ik ga snel beginnen met oefenen!

Dineke
Door

Dineke

op 15 Jan 2012

Hoi Steve, Dank je voor dit leuke muziekstukje. Niet al te moeilijk, ik ga het meteen proberen.Fijn dat je met regelmaat van deze muziekstukjes laat horen en zien.

Marian
Door

Marian

op 16 Jan 2012

Nou wel even zoeken hoor, maar de uitdaging blijft groeien! Wat kun je toch trots zijn op jezelf als het uiteindelijk lukt.

Bart
Door

Bart

op 13 Feb 2012

Steven, ik zie je altijd gespreide akkoorden gebruiken en bijna nooit de korte versie. Is dit omdat het dan makkelijker is omdat je het verschil van mineur en majeur minder goed hoort?Anyway, ik ben bezig met de cursus en het gaat uitstekend. Ik heb wel nog een verzoekje. Adele met Someone like you is een vrij makkelijk nummer. Misschien dat je veel mensen daar een plezier mee doet.

Steven
Door

Steven

op 15 Feb 2012

Dat heb je goed gezien bart, bij een gespreid akkoord is er inderdaad geen onderscheid tussen majeur en mineur en dus makkelijker! Voor mij is het een kwestie van smaak: ik vind een gespreid akkoord mooier, omdat het een groter bereik heeft (je speelt het immers gespreid). Zou je dit niet doen en je zou bijvoorbeeld het C-akkoord (c-e-g) een octaaf lager moeten spelen een keer omdat je b.v. anders in de knoop komt met je melodie, vind ik dit persoonlijk teveel lage toetsen die te dicht op elkaar liggen. Dit vind ik dus niet mooi klinken.Om dit te voorkomen, speel ik ze inderdaad gespreid. Soms sla ik ze tegelijk aan en soms speel ik ze gebroken (dus achter elkaar). Dit betekent overigens niet dat ik akkoorden nooit 'normaal' speel. Soms als ik een nummer klein en fragiel wil beginnen, speel ik ze 'normaal' en gebroken (dus c-e-g), soms zelfs een octaafje hoger dan de bedoeling, om vervolgens lekker 'vol' dezelfde melodielijn weer een octaaf lager te spelen, die ik begeleid met de linkerhand met gespreide akkoorden.Ik hoop dat je hier wat aan had. Succes! :-)

ivana
Door

ivana

op 21 Feb 2012

het is puur een technisch probleem, maar ik speel de akkoorden nooit graag "groot"om dat ik niet van die lange vingers heb en dan is het echt heel ongemakkelijk. daarom ook bij dit lied voor mij de korte akkoordjes. het klinkt niet verkeerd.

Steven
Door

Steven

op 22 Feb 2012

Beste Ivana, een akkoord op de "normale" manier spelen klinkt inderdaad zeker niet verkeerd. Vooral als je niet te laag gaat, blijft dat heel mooi klinken.Als je je akkoorden gespreid zou willen spelen, kunt u deze ook gebroken spelen, dus dat u de toetsen om de beurt aanslaat. Op deze manier hoeft u uw hand niet helemaal uit te rekken, maar kunt u uw hand gewoon een beetje naar links en naar rechts bewegen als u een bepaalde toets aanslaat. Succes ermee!

Monique
Door

Monique

op 23 Feb 2012

Laat dit nummer nou een van mijn favorieten zijn.Ik wil al zoooo lang zo graag leren spelen... Ik heb hier een goede start gevonden denk ik.

Steven
Door

Steven

op 23 Feb 2012

Fijn om te horen, Monique. Succes ermee! :-)

Monique w
Door

Monique w

op 10 Mar 2012

Heerlijk deze oefeningen en voorbeelden. Hierdoor blijf ik doorspelen en verder groeien, dank je zeer.Monique

Regis
Door

Regis

op 31 Mar 2012

Mooi nummer, zeker met de gespreide akkoorden! Super leuk om te spelen. Bedankt voor het uitleggen.@Steven: mss zou je een keer "Someone Like You" van Adele kunnen laten zien? :-)PS: heb vroeger 12 jaar lessen gehad toen ik klein was en ben net weer begonnen na 25 jr geen toetsen meer te hebben geraakt! Komt heel snel terug moet ik zeggen, zeker met jouw lessen Steven.

shuraily
Door

shuraily

op 30 May 2012

leuk liedje ik ga hem oefenen

Steven
Door

Steven

op 31 May 2012

Leuk Shuraily, ik denk dat het je wel goed af zal gaan omdat-ie niet zo moeilijk is maar wel erg mooi. Succes ermee!

lote
Door

lote

op 28 Nov 2012

hoi ik heb je net ondekt op youtube en ik jou echt tof dat je het op de piano kan spelen ik ben laatst naar een concert geweest supper cool en die piano spel was supper dus wil je meer liedjes er opzettenlote

Steven
Door

Steven

op 30 Nov 2012

Bedankt voor je berichtje, Lote. Ik ga m'n best doen! ;-)

Reactie plaatsen