Thuis piano leren spelen of naar de muziekschool?
26 september 2010 

Thuis piano leren spelen of naar de muziekschool?

Omdat wij hier op PianoPro.nl veel gratis tips & trucs weggeven zodat jij thuis piano kan leren spelen, krijgen wij vaak de vraag: “kun je niet beter naar een muziekschool gaan?”

Beide vormen van pianoles hebben voor- en nadelen die we in dit artikel zullen bespreken.

De muziekschool

Het grote voordeel van het volgen van pianoles via een muziekschool of pianoleraar is dat iemand persoonlijk je spel kan bekijken en kan bepalen wat er beter kan. Daarnaast motiveert het wellicht ook meer omdat je elke week een commitment maakt naar je leraar om bepaalde stukken te oefenen.

Thuis pianoles volgen

Er is echter een grote groep mensen (misschien dat jij daar ook wel bij hoort!) die graag pianoles zou willen volgen, maar niet de tijd heeft om elke week naar een muziekschool of prive pianoleraar te gaan. Daarnaast is een muziekschool natuurlijk ook een stuk duurder dan een zelfstudie cursus. Een pianoleraar kost gemiddeld tussen de 20 tot 30 euro per uur. Ter vergelijking:  onze online cursus kost 17 euro per maand, hiervoor krijg je ook elke week een pianoles met oefeningen. Bij elke les zit overigens ook een instructievideo, zodat je precies kunt zien en horen hoe een oefening of liedje gespeeld zou moeten worden. Tot slot kun je bij een zelfstudie cursus natuurlijk ook helemaal je eigen tempo bepalen.

Conclusie

Of je nou naar een muziekschool gaat of thuis aan de slag gaat met pianoles, het blijft een hele persoonlijke keuze. Als online aanbieder van een cursus piano leren spelen moeten we toegeven dat een privé piano leraar de voorkeur heeft vanwege de persoonlijke begeleiding. Dat gezegd hebbende zijn er dus veel redenen te bedenken waarom dit voor jou simpelweg niet mogelijk is (gebrek aan tijd, geld, etc.) en dan is onze cursus natuurlijk wel een hele mooie manier om toch te piano leren spelen.

Voor meer informatie over onze cursus klik hier

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
hetty
Door

hetty

op 28 Oct 2011

ik heb een orgel 2 klavieren dus .kan ik deze curcus dan ook volgen

Steven
Door

Steven

op 28 Oct 2011

Dag Hetty, Op zich kan het wel omdat een orgel ook een klavier heeft, maar hou er rekening mee dat je niet het volledige potentieel uit de orgel haalt. Zo wordt er in de cursus niet gesproken over een tweede klavier en worden er ook geen typische orgel nummers geleerd. Dat gezegd hebbende is de basis van het (piano)spelen en het notenschrift natuurlijk universeel, en dat leer je wel! Gr. Steven

Anoniem
Door

Anoniem

op 28 Mar 2016

Ik heb een keyboard thuis. Ik wil heel graag goed piano kunnen spelen. Er zijn heel veel liedjes die heel moeilijk en snel gaan, maar die wil ik juist leren. Maar als ik op pianoles zou gaan moet ik verplicht optredens geven, en dat wil ik niet. Dus ik zou het graag thuis willen doen. Maar mijn vraag is, kan je met deze 10 lessen cursus heel proffesioneel piano kunnen spelen?

Steven
Door

Steven

op 29 Mar 2016

Wat apart dat je verplicht optredens moest geven? Bij ons vroeger op de muziekschool waren uitvoeringen een optie, maar zeker geen verplichting! Ik zou zeggen: begin gewoon eens met onze 10 gratis starterslessen om te zien of deze manier van les nemen bevalt. Verder weet ik niet wat jouw definitie is van "heel professioneel piano kunnen spelen", maar ik kan wel zeggen dat onze ruim 20.000 cursisten al heel mooi piano kunnen spelen! Bovendien heb ik onlangs nieuwe vervolglessen opgenomen die ik de Online Masterclass noem: hierin ga ik nog dieper in op technieken die je pianospel nog mooier en meer indrukwekkend kunnen laten klinken. Wat dat betreft denk ik dat je een heel eind de goede richting op gaat. Is je ambitie echter concertpianist worden, zou ik toch aankloppen bij een conservatorium ;) Bekijk onze aanbieding maar eens onder "https://pianopro.nl/pianopro-programma" rel="nofollow">Piano Cursus", maar hoe dan ook: heel veel succes gewenst! Groet, Steven

Reactie plaatsen