Thuis piano leren spelen of naar de muziekschool?

Omdat wij hier op PianoPro.nl veel gratis tips & trucs weggeven zodat jij thuis piano kan leren spelen, krijgen wij vaak de vraag: “kun je niet beter naar een muziekschool gaan?”

Beide vormen van pianoles hebben voor- en nadelen die we in dit artikel zullen bespreken.

De muziekschool

Het grote voordeel van het volgen van pianoles via een muziekschool of pianoleraar is dat iemand persoonlijk je spel kan bekijken en kan bepalen wat er beter kan. Daarnaast motiveert het wellicht ook meer omdat je elke week een commitment maakt naar je leraar om bepaalde stukken te oefenen.

Thuis pianoles volgen

Er is echter een grote groep mensen (misschien dat jij daar ook wel bij hoort!) die graag pianoles zou willen volgen, maar niet de tijd heeft om elke week naar een muziekschool of prive pianoleraar te gaan. Daarnaast is een muziekschool natuurlijk ook een stuk duurder dan een zelfstudie cursus. Een pianoleraar kost gemiddeld tussen de 20 tot 30 euro per uur. Ter vergelijking:  onze online cursus kost 17 euro per maand, hiervoor krijg je ook elke week een pianoles met oefeningen. Bij elke les zit overigens ook een instructievideo, zodat je precies kunt zien en horen hoe een oefening of liedje gespeeld zou moeten worden. Tot slot kun je bij een zelfstudie cursus natuurlijk ook helemaal je eigen tempo bepalen.

Conclusie

Of je nou naar een muziekschool gaat of thuis aan de slag gaat met pianoles, het blijft een hele persoonlijke keuze. Als online aanbieder van een cursus piano leren spelen moeten we toegeven dat een privé piano leraar de voorkeur heeft vanwege de persoonlijke begeleiding. Dat gezegd hebbende zijn er dus veel redenen te bedenken waarom dit voor jou simpelweg niet mogelijk is (gebrek aan tijd, geld, etc.) en dan is onze cursus natuurlijk wel een hele mooie manier om toch te piano leren spelen.

Voor meer informatie over onze cursus klik hier