Piano akkoorden zoeken in 3 stappen
16 augustus 2015 

Piano akkoorden zoeken in 3 stappen

Je wilt de akkoorden zoeken van jouw lievelingsnummer? Dan geven wij jouw graag het volgende stappenplan waarmee je dit zo makkelijk mogelijk kan doen!

Volg de volgende drie stappen

  1. Google naar artiest + titel + “chords”

piano-akkoorden-zoeken-stap-1

Op het moment dat je google opent en zoekt naar bijvoorbeeld “This is what it feels like” van Armin van Buuren, zul je merken dat als je intikt “This is …” -> Google autofill automatisch al de titel afmaakt en er “chords” achter zet als tweede optie. Alsof-ie weet dat je daar naar op zoek was!

Daar kun je op klikken om de zoekopdracht af te maken. “Lyrics” mag je negeren, dit is als je enkel de tekst van het nummer zou willen weten.

  1. Klik op een resultaat voor gitaristen

piano-akkoorden-zoeken-stap-2

Google autofill weet dat je waarschijnlijk op zoek was naar akkoorden, omdat het voor gitaristen heel populair is om dit op deze manier te zoeken. Je zult dan ook verschillende resultaten vinden met “guitar” in de URL. Niet bang voor zijn, gewoon op klikken!

Akkoorden zijn namelijk voor elk instrument en in elke taal hetzelfde. Dat is dan ook de kracht van akkoorden!

  1. Bekijk de akkoorden boven de tekst

piano-akkoorden-zoeken-stap-3

Je zult de tekst zien met daarboven de akkoorden, zodat je weet wanneer je in het liedje het akkoord moet aanslaan. Zo simpel kan het zijn! De melodie kun je zelf vinden door mee te zingen en op die manier de juiste toets te vinden. Dit is echter wel wat lastig voor de beginnende pianist. In dat geval kun je beter een liedje leren door een naspeel video van mij te bekijken, dit nummer is toevallig ook opgenomen in ons Naspelen Programma.

Akkoorden zoeken en foutjes vinden

Let op: deze resultaten zijn door de websitebezoeker zelf gemaakt en niet door Armin van Buuren of Trevor Guthrie zelf! Het kan dus zijn dat het niet helemaal klopt of dat het op een andere toonhoogte is. Soms zie ik dat nog wel eens en dan zoek ik op dat moment lekker zelf naar een akkoord wat wel goed klinkt.

Probeer het zelf maar eens, zoek de akkoorden van je lievelingsnummer op en laat weten in een reactie hieronder van welk liedje je de akkoorden hebt gezocht, ik ben benieuwd! 🙂

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Cara
Steven
Door

Steven

op 16 Aug 2015

Kijk aan, meteen actie ondernomen. Goed gevonden, Cara!Laat je het even weten als je "You take my breath away" kunt spelen? Succes! :)

Anita
Door

Anita

op 18 Aug 2015

Meteen gaan zoeken en gevonden: Hero van Family of the year! Leuk.

Steven
Door

Steven

op 30 Aug 2015

Hoppa! Super om te horen, Anita :) Heel veel plezier ermee! Laat je nog even weten als het je gelukt is deze te spelen?

corrie
Door

corrie

op 29 Aug 2015

Wat ëen leuke tip Steven. Dank je wel. Ik ben op zoek gegaan naar een heel oud nummer van vroeger en gevonden nl. If I only had time van John Rowles. Ik merkte echter dat ik toch eerst echt alle akkoorden goed moet oefenen want het wilde niet echt lukken. Van jou naspelen gaat mij beter af. Dus nu eerst de akkoorden!! mvrgr corrie

Steven
Door

Steven

op 30 Aug 2015

Graag gedaan, Corrie! Leuk te horen dat je de akkoorden hebt kunnen vinden van een nummer van vroeger die je mooi vindt. Als je ze hebt gevonden kun je https://pianopro.nl/14-piano-akkoorden" rel="nofollow">hier een overzicht van piano akkoorden downloaden (klik hier). Dan kun je precies zien hoe je die specifieke akkoorden moet aanslaan en kun je ze rustig oefenen. Succes!

Simon
Door

Simon

op 01 Sep 2015

Steven, Bedankt voor deze tip, ik kan nu beter gericht zoeken op Google. Geef je ook al IT les :-) Groet Simon

Steven
Door

Steven

op 11 Sep 2015

Haha ja het lijkt wel op IT les inderdaad, maar gelukkig is het allemaal erg eenvoudig te vinden op Google. Zoals je zelf ook al hebt ondervonden! Heb je al mooie nummers gevonden op die manier, Simon?Groet, Steven

Reactie plaatsen