Sia - Breathe Me

Sia – Breathe Me vind ik een van de mooiste piano intro’s hebben en is al lange tijd favoriet van mij.

Het bijzondere aan deze intro is dat je het eerste akkoord met vier toetsen tegelijk kunt spelen. Mochten je handen daarvoor te klein zijn, kun je ook prima de bovenste drie toetsen pakken. In deze video leg ik je uit hoe je dit speelt!

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat waarin je me verteld hoe het je vergaat 🙂

Deze tutorial komt uit het PianoPro Programma, waar momenteel ruim 70 instructievideo’s staan, klik hier voor toegang en meer informatie >>

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
nanna
Door

nanna

op 10 Dec 2014

hoi hoi! ik had me hier een keer aangemeld om leuke nummers te leren spelen, kreeg mailtjes van je maar heb er verder nooit naar gekeken. nou had ik tijd teveel en dacht ik: hey, nieuw mailtje.. "een van de mooiste piano intro's" oke, lets give it a go! en echt super nice! heb vaak het geduld er niet voor, maar viel me hier reuze mee, super tof. ik ga vaker op je mailtjes letten;)

Steven
Door

Steven

op 10 Dec 2014

Haha leuk om te horen, Nanna! De intro lukt je dus te spelen? Mooi zeg, hou je inbox inderdaad maar in de gaten! :-) Groet, Steven

Tamara
Door

Tamara

op 10 Dec 2014

Bedankt voor deze aanvulling. Best lastig met vier vingers. Heb kleine handen, maar oefening baart kunst. Ben nog volop bezig met de starterscursus, probeer steeds veel te herhalen, om het goed te beheersen. Ik vind het erg leuk. Ik heb op mijn ipod ''Top 10 piano songs - relaxing music" van you tube gedownload. Mijn droom is om deze liedjes te kunnen spelen. Dat zal nog even duren. Groetjes Tamara

Steven
Door

Steven

op 10 Dec 2014

Graag gedaan, Tamara! Oefening baart inderdaad kunst en tot die tijd kun je i.p.v. vier vingers ook prima de bovenste drie toetsen pakken. Goed dat je een doel hebt, dat werkt motiverend. Ga zo door, succes! :) Groetjes, Steven

Tamara
Door

Tamara

op 10 Dec 2014

Sorry, zei het fout, zit in de basiscursus

Steven
Door

Steven

op 10 Dec 2014

Ah ok, dan ben je toch weer wat verder :) Succes ermee!

Margriet
Door

Margriet

op 10 Dec 2014

Wauw, mooi nummer en helemaal mijn style qua sound. Kende het nummer niet :-). Wil het helemaal leren spelen. Ik heb ook niet al te lange vingers helaas maar oefening baat kunst idd. Ga er vrijdag als ik vrij ben echt even voor zitten! Thanx

Margriet
Door

Margriet

op 10 Dec 2014

Zit in je cursus ook het nummer van Coldplay, scientist?

Steven
Door

Steven

op 12 Dec 2014

Ah helaas, Margriet! Clocks zit wel in de cursus en Violet Hills en Paradise zitten er ook in. Fix you ga ik ook binnenkort opnemen ;)

Steven
Door

Steven

op 12 Dec 2014

Hey wat goed, Margriet! Het is ook echt mijn sound. Het klinkt misschien raar, maar ik heb een lieveling akkoord en dat is A mineur en daar begint dit nummer mee ;-) Succes vrijdag! Laat me weten of het gelukt is. Groet, Steven

Ruud Boots
Door

Ruud Boots

op 10 Dec 2014

Ik speel hoofdzakelijk keyboard , daar pak je sommige acc. iets anders zodat deze versie voor mij wat moeilijker is . maar ik blijf oefenen. Groet, Ruud.

Steven
Door

Steven

op 12 Dec 2014

Ook mooi om op het keyboard met dit nummer te oefenen, Ruud. Ga zo door! Groet, Steven

Judith
Door

Judith

op 13 Dec 2014

Hallo Ruud, Ik speel ook op keyboard, toch begrijp ik niet wat er anders is tav. piano. Zou je me dit uit kunnen leggen? Alvast bedankt!!! Vriendelijke groet Judith

Steven
Door

Steven

op 22 Dec 2014

Hoi Judith, Een keyboard verschilt t.o.v. een piano op de volgende punten: - Een keyboard heeft minder toetsen (meestal zo'n 61 i.p.v. 88 toetsen, waardoor je hele lage en hele hoge toetsen mist, maar dat is op zich niet zo erg, helemaal niet voor een beginner). - De aanslag van een keyboard is een stuk lichter dan een piano, als je dus na een jaar piano spelen overgaat op een piano is dat even wennen. - Het geluid is natuurlijk digitaal en dus minder echt/mooi als de snaren met hamers in de klankkast van een piano. Een goed keyboard heeft echter hele natuurgetrouwe piano geluiden aan boord, een Roland of een Yamaha is daarin een goede keuze. - Een keyboard heeft ook begeleidende geluiden aan boord, waardoor je als het ware als een one-man-band een heel liedje kan spelen, incl. drum, de bas, viool, gitaar en vaak nog honderden andere geluiden. - Heb je een beperkt budget en wil je toch graag piano leren spelen? Dan lukt dat absoluut ook op een keyboard. Heb je iets meer budget, is een digitale piano een hele mooie tussenoplossing. Deze zijn niet zo duur als een echte piano, maar de aanslag en hoeveel toetsen maakt het dat het haast een exacte kopie is van een echte piano. Kortom, ik kan je vooral aanraden naar je budget te kijken en eens een muziekhandel binnen te wandelen, om te kijken, de aanslag van de toetsen te voelen en vooral te luisteren naar de verschillende instrumenten. Succes! Steven

Antje Wietzes
Door

Antje Wietzes

op 10 Dec 2014

Erg leuk die laatste aanslag variatie, met de linkerhand. Ga het zeker uit proberen.

Steven
Door

Steven

op 12 Dec 2014

Super, Antje. Succes daarmee!

Lisanne
Door

Lisanne

op 11 Dec 2014

Ik heb helaas ook maar hele kleine handen, dus ik doe het lekker met maar 3 vingers. Het was even priegelen en een hoop oefenen, maar ik heb hem nu behoorlijk onder de knie! Groetjes, Lisanne

Steven
Door

Steven

op 12 Dec 2014

Groot gelijk, Lisanne! En wat goed dat je 'm al zo goed als onder de knie hebt! Lekker door blijven oefenen zodat het nog vloeiender gaat klinken en je bepaalde nuances goed gaat horen. Zo zul je mijn F-akkoord in eerste instantie wat zachter horen en daarna juist wat harder. Ga zo door! Groeten, Steven

Margriet
Door

Margriet

op 12 Dec 2014

O wat leuk! Vooral om naar tien jaar weer gemotiveerd te worden piano te gaan spelen. Zo zonde dat ik nooit akkoorden heb leren spelen maar daar komt nu verandering in :-). De intro gaat, al is het met wat hakkelen... al best lekker. Zal zo kijken of ik het tempo van de officiële intro bij kan benen. Thumbs up :-). En wat leuk, Paradise is natuurlijk helemaal bekend dus ben benieuwd..

Steven
Door

Steven

op 22 Dec 2014

Wat leuk om te horen, Margriet! Ik ben benieuwd of het je lukt deze in het officiële tempo mee te spelen. En zo niet heeft dat ook z'n charme, wordt het haast wat romantischer en meeslepender van, ook mooi! Als je dit nummer vaker oefent zul je ook merken dat het steeds soepeler gaat, dus blijf 'm lekker spelen. Ga zo door! :)

Judith
Door

Judith

op 13 Dec 2014

Hallo Steven, Ik ben deze tutorial van jou,al voor 10 dec. op youtube tegen gekomen, dat klopt toch? Ja, prachtig nummer, en frustrerend dat het eerste accoord voor kleinere handen iets pittiger is. Toch ben ik bezig gegaan en merk elke keer dat het makkelijker voelt. Vingers en hand moeten even trainen tav. lenigheid, en dat het dan lukken zal heb ik alle vertrouwen in. In mijn iets jongere dagen (hahaha) heb ik ongeveer 3 jaar les gehad. Ik herinner me dat het een saaie en langdradige bedoeling was, en mezelf begeleiden dat zat er toen niet in. Het stemt me dus positief te zien en merken dat er leukere en snellere manieren zijn om te leren spelen. Fantastisch voor de motivatie!! Wanneer ik tijd heb oefen ik zo veel en divers mogelijk, waaronder nu les 2 van jouw eerste 10 gratis lessen. Nu verder met Sia. Goed werk Steven, vooral zo doorgaan!! (Hahaha!) Groetjes Judith!

Steven
Door

Steven

op 22 Dec 2014

Hi Judith, Ja het klopt dat je deze tutorial al eerder bent tegen gekomen op Youtube, ik was nog niet in de gelegenheid deze op mijn website te zetten vandaar. Maar wat goed om te horen dat je vooruitgang blijft maken, je zet door en dan merk je dat je mooie sprongen maakt! En pianoles vroeger was ook niet mijn favoriete bezigheid, en het kan absoluut een stuk leuker, al was het alleen maar dat je nu aansprekende liedjes speelt die je mooi vindt, want dat motiveert! En ik ga mede door dit soort berichtjes ook zeker door!:) Heel veel succes verder met de starterscursus! Groetjes, Steven

Boudewijn
Door

Boudewijn

op 15 Dec 2014

Beste Steven. Ik ben nu met de beginners cursus bezich en heb er erg veel lol in en ben behoorlijk fanatiek. Ik mekt echter dat ik voor dit intro. Wel een voorbeeld nodig heb zoals dat tot nu toe in de beginners cursus onder de video staat. Heb blijkbaar niet nog niet genoeg aan enkel je uitleg. Maar ik heb er vertrouwen in dat dat nog wel komt. Vriendelijke groet Boudewijn.

Steven
Door

Steven

op 22 Dec 2014

Beste Boudewijn, goed om te horen dat je er lol in hebt en fanatiek bent! Dat zijn de belangrijkste basis ingrediënten om verder te komen. Als je net met de basiscursus bezig bent is het niet zo gek dat je moeite hebt met Sia - Breathe Me. Gewoon blijven volhouden in de basiscursus en als je daarmee verder bent kun je het nog eens proberen. Nu heb je waarschijnlijk nog iets te weinig coördinatie om je beide handen soepel samen te laten werken. Oefening baart kunst en je bent in ieder geval goed bezig, dus ga zo door! Groeten, Steven

Cara
Door

Cara

op 31 May 2015

wow ! ik ken het liedje nog niet en weet niet of ik dit al kan ,maar het klinkt zo mooi ,ik ga het liedje even googelen hoe de zang gaat ,en zeker n keer proberen onder de knie te krijgen !

Reactie plaatsen