Major Lazer - Get Free

Major Lazer – Get Free is alweer een tijdje uit, maar ik blijf het een erg mooi nummer vinden. Grappig genoeg hoor je veel covers van dit nummer in akoestische vorm, waar dit nummer uitstekend voor geschikt is.

Veel plezier gewenst met deze instructievideo waarin ik je uitleg hoe je dit nummer kunt spelen.

De melodie kan soms wat lastig zijn qua ritme, dus ik raad je aan het origineel (of het begin van mijn video als ik het nummer voorspeel) een paar keer te beluisteren, als je het nummer nog niet zo goed kent. Dat zal je enorm helpen! Gelukkig is de linkerhand vrij eenvoudig met enkel drie verschillende akkoorden door het hele nummer.

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat waarin je me verteld hoe het je vergaat 🙂

Wil je meer tutorials zien? Klik dan hier.

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Gertine kwak
Door

Gertine kwak

op 03 Jun 2014

hoi steven mooi nummer hoor . Groetjes Gertine

Marieke
Door

Marieke

op 23 Jul 2014

Wauw, ik had niet verwacht dat dit nummer zo mooi zou klinken met alleen een piano! Ik ga het ook eens oefenen.

Steven
Door

Steven

op 09 Aug 2014

Van sommige nummers verwacht je het inderdaad niet, leuk dat je het ook eens gaat oefenen! Laat je het weten als het gelukt is? :)

iemand
Door

iemand

op 17 Aug 2014

Super mooi!!! ik wil zelf ook heel graag een piano (ik ben 15 jaar)

Steven
Door

Steven

op 15 Sep 2014

Dank je wel! Een piano is mooi, maar ook op een keyboard kun je al goed uit de voeten. Een mooie tussenoplossing is overigens een digitale piano, die aanvoelt als een echte piano, maar wel een digitaal geluid heeft (ik ben zelf erg fan van het geluid van Roland digitale piano's!). Nog even doorsparen dus, of misschien je ouders lief aankijken ;) Een andere optie is een om een piano te huren wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Succes!

lisa
Door

lisa

op 24 Aug 2014

hee! zou je misschien ook een keer river flows in you willen doen? (; groetjes

Steven
Door

Steven

op 15 Sep 2014

Hey Lisa, ik krijg die aanvraag vaker dus wellicht ga ik die binnenkort eens opnemen :-) Goede suggestie dus, thanks! Groet, Steven

Iris
Door

Iris

op 09 Sep 2014

Ik vind het echt een heel mooi nummer, maar het probleem is dat mijn handen te klein zijn, ik kan daardoor de akkoorden niet. Is hier nog iets anders voor?? Groetjes Iris

Steven
Door

Steven

op 15 Sep 2014

Jazeker, Iris! Ik heb hier zelfs een heel artikel met video aan gewijd :-) Deze kun je hier lezen: https://pianopro.nl/te-kleine-handen-voor-de-piano/ Het komt er eigenlijk op neer dat je de akkoorden met je linkerhand niet gespreid pakt, maar op de "normale" manier speelt. Dus bij een C-akkoord speel je geen c-g-c (waarbij de laatste c een octaaf hoger ligt dan de eerste c), maar c-e-g. Succes!

ashley
Door

ashley

op 02 Oct 2014

mooi lied ben nu bijna 11 jaar en zit op keyboardles

Steven
Door

Steven

op 07 Oct 2014

Super Ashley, ga zo door! Je bent er vroeg bij, dus jij speelt over een paar jaar de sterren van de hemel! ;)

Reactie plaatsen