Marco Borsato - Lentesneeuw

“Lentesneeuw” van Marco Borsato is al jaren een zeer populair nummer in Nederland. In deze video leg ik je toets-voor-toets uit hoe je dit nummer op de piano kunt leren spelen. Ook de akkoorden vind je terug in de video, zodat je dit liedje makkelijker kunt leren spelen.

De intro van het origineel is het meest bekend. Deze hoor je meerdere keren terug komen en het liedje wordt ermee afgesloten.

Deze instructievideo is onderdeel van het PianoPro Programma, waar momenteel ruim 60 video’s te vinden zijn zoals deze. Lentesneeuw valt in de categorie “half gevorderd”, maar er zitten ook liedjes bij voor “beginners” en “gevorderden”. Hier kun je meer instructievideo’s bekijken [KLIK HIER].

Ik ben erg benieuwd wat je van dit nummer vind en of het je lukt, dus laat even een reactie hieronder achter!

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Inge Staats
Door

Inge Staats

op 06 Feb 2014

Hallo Steven, Zoals ik jou al eerder vertelde ben ik enkel maanden van huis en heb niets bij me om te kunnen oefenen, helaas. Ik heb hier ook geen internet dus ik haal de berichten eens per week op. Hoop dat ik niet te veel mis al sla ik alles wat ik van jou ontvang Nu dus ook geen Lentesneeuw, jammer! Het betekent wel dat ik er straks heel hard tegenaan moet en ik hoop maar dat ik dat red. Maar waarschijnlijk komen er van de zomer nog wel klantjes bij en kan ik later nog eens meekijken waar jij mee bezig bent. Want ik moet natuurlijk weer van vóógr af aan beginnen. Ik vind het wel fijn dat je me op de hoogte houdt. Bedankt hiervoor en groetjes van Inge

Tiny Smits
Door

Tiny Smits

op 06 Feb 2014

een heel mooi lied heel erg bedankt voor de video, hier kan ik zelf mee aan de slag

Ineke
Door

Ineke

op 06 Feb 2014

Hoi Steven,Erg mooi nummer, leuk dat je steeds liedjes blijft aanvullen.

tjettje van maren
Door

tjettje van maren

op 06 Feb 2014

heel mooi lied

Fouzia
Door

Fouzia

op 07 Feb 2014

heel mooi warm nummer, daar houd ik van , of ik het ooit kan spelen is nog ver weg!groetjes Fouzia

Els Kruit
Door

Els Kruit

op 07 Feb 2014

Bedankt Steven, prachtig nummer, de linker hand lukt me altijd wel maar rechts kan ik de akkoorden wel aanslaan maar ik weet niet precies wanneer ik de toetsen aan moet slaan in samenspel met rechts. Ik ben noten gewend, heb 1 1/2 jaar les gehad met liedjes waar ik niets aan vond, ook als je improviseerde, wat ik veel leuker vond klinken, werd je op je vingers getikt dat je moest spelen wat er stond. Ik vind jou manier veel leuker en ik heb er ook echt weer zin in. Ik denk dat dat notenschrift ingebakken zit, hoe krijg ik het eruit?

Steven
Door

Steven

op 07 Feb 2014

Hoi Els, het is inderdaad even omschakelen van bladmuziek naar akkoorden, maar als je de switch eenmaal gemaakt hebt zul je veel sneller en gemakkelijker een nieuw nummer onder de knie krijgen. Goed te horen dat je er nu al meer plezier in hebt! :)Voor nu zou ik in ieder geval aanraden om de akkoorden tegelijk aan te slaan (dus niet arpeggio/ gebroken). Dat is namelijk makkelijker qua timing. Een ander hulpmiddel die je nog kunt inzetten is een metronoom, zodat je geforceerd wordt in een vast tempo te spelen, wat ook het samenspel met links en rechts bevordert. Zet hem in het begin in een extra langzaam tempo en als dat goed gaat kun je het tempo iets opschroeven. Hak het liedje ook in kleinere delen, zodat je je b.v. eerst richt op de eerste helft van de intro.Ik hoop dat je hiermee verder komt, succes!

Ton
Door

Ton

op 07 Feb 2014

Heel leuk om weer een lied te ontvangen. Ik vind je methode werkelijk super. Heb de tien lessen doorgenomen en ik moet bekennen dat ik de laatste weken weinig geoefend heb. Moet nodig weer aan de gang. Nogmaals, jouw methode werkt echt. Ik pak de Ipad er bij en oefenen maar. Je rustige manier van inspreken is ook perfect. Al met al; het kan niet beter. Iemand die écht wil, heeft met jouw methode succes.Hartelijke groet,Ton

Steven
Door

Steven

op 11 Feb 2014

Bedankt Ton, leuk om te horen! Fijn dat je ermee aan de slag kunt en je zo goed vooruit gaat!

Paul van Edema
Door

Paul van Edema

op 11 Feb 2014

Hallo Steven,Mooi nummer hoor, kan het wel spelen, lekker rustig nummer, met rechts de solo combineren met de akkoorden die er bij horen kan je het ook leuk maken en verder improviseren op je eigen manier natuurlijk. Verder geef je duidelijk les en op een begrijpelijke manier, gaat een hoop tijd inzitten denk ik voor jou , maar ben blij dat je dit doet, want je leert op deze manier sneller dan bv op een muziekschool waar je veel meer betaald en denk ik niet zo snel leert als op deze manier, maar dit is natuurlijk verschillend per persoon. Dus zou ik zeggen, ga vooral door op deze manier en hou me een beetje op de hoogte van nieuwe liedjes, altijd leuk en interessant.Groeten Paul

vivian geboers
Door

vivian geboers

op 13 Feb 2014

Dag Steven,Mooi Nederlands nummer, maar als Belgische houd ik meer van Axelle Red. Is het mogelijk een lied van haar te leren spelen? Alvast bedankt.Groetjes Vivian

Steven
Door

Steven

op 14 Feb 2014

Dag Vivian, ik probeer een zo gevarieerd mogelijk repertoire aan te bieden op de website en in het Naspelen Programma. Suggesties zijn altijd welkom en worden genoteerd, zodat ik daar uit kan putten in een volgende opname ronde!Groeten, Steven

Fleur
Door

Fleur

op 27 Feb 2014

Hey beste Steven, echt een superliedje lentesneeuw!!! Volgende week is het krokusvakantie en ben ik thuis met de kindjes en dan ga ik me er volledig op laten gaan! Het enige wat voor voor mij soms nog echt lastig is, dat is de coördinatie van te spelen met beide handen. Maar ik probeer er dan zo rustig mogelijk bij te blijven en veel te oefenen en te spelen wat wel al lukt en dat helpt. Maar ik heb vroeger nog notenleer gedaan en jouw manier is helemaal anders en dat is ook wel wennen maar ik doe mijn uiterste best om het te doen lukken! Maar ik weet heel zeker dat ik het iedereen zou aanraden die er ook nog maar aan denkt om piano te leren spelen om het samen met jou te doen!!!! Thuis in je vertrouwde omgeving, wanneer het jou zelf uitkomt en ook de rustgevende manier om iets uit te leggen daar ben je voor in de wieg gelegd!!!!! Alvast bedankt voor het doorsturen van het liedje en de andere info, mocht je nog nieuwtjes hebben laat ze maar komen..... 1 ding weet ik nu toch wel zeker en dat is dat ik heel erg blij ben dat ik de stap gezet heb om terug te beginnen met piano spelen, mijn piano staat echt te blinken en het gevoel dat ik het samen met ons dochtertjes kan doen vind ik zalig....... Bedankt voor alles, groetjes Fleur

Steven
Door

Steven

op 02 Mar 2014

Hoi Fleur, dank voor je leuke reactie! Fijn dat het al zo goed gaat en dat je helemaal enthousiast bent, dat is toch mijn doel met het maken van al deze video's :)En verder ben je zeker niet de enige die de coördinatie met de linker- en rechterhand moeilijk vind. Het beste kun je het liedje in stukken hakken en je elke keer concentreren op maar één stukje. Dat oefen je eerst met links apart en rechts apart. Pas als dat goed gaat ga je het samen proberen, in een zeer langzaam tempo. Een metronoom kan hierbij een handig hulpmiddel zijn (dit apparaatje geeft vaste tikjes of piepjes af, zodat je in de maat kan spelen. Het tempo is dan uiteraard instelbaar).Wat ook nog kan helpen is om de akkoorden tegelijk aan te slaan en nog niet gebroken (apart aangeslagen), mocht je dat niet al doen. En voor de rest is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen! En beter wat vaker en korter dan in een keer uren achter elkaar, dat heeft toch niet veel zin. Een paar keer in de week een kwartiertje tot halfuur is ideaal.Heel veel plezier en succes ermee, ook met je dochters, super leuk!Groeten, Steven

amber
Door

amber

op 05 May 2014

haay ik speel al een half jaar piano maar dan via bladmuziek. ik leerde het mezelf een beetje aan en mijn moeder speelt al vanaf kinds af aan piano. Ik heb een vraagje dus je kan ook met je rechterhand de melodie en akkoorden spelen? en als de chords van een liedje wil opzoeken vind ik het wel alleen staat er boven en onder de regel akkoorden dus raak ik in de war. maar verder jouw manier van uitleg is duidelijk en leuk.

Steven
Door

Steven

op 06 May 2014

Hoi Amber, een akkoord zijn drie (of meer) toetsen die je tegelijk aanslaat. Meestal is het zo dat je met je linkerhand akkoorden speelt en met je rechterhand de melodie, dat maakt samen een liedje. De melodie wordt vaak met één toets tegelijk gespeeld, maar kan ook prima met twee of zelfs drie toetsen tegelijk worden gespeeld (zelf wil ik er soms zelfs vier tegelijk aanslaan met rechts). Dat vereist wel wat meer ervaring en dit zou je in principe ook een akkoord kunnen noemen. Als je met rechts geen melodie wilt spelen, maar enkel akkoorden (net als links, maar dan bijvoorbeeld een variant ter afwisseling) kan dat natuurlijk ook. Meestal zie je dit bij zangers/zangeressen die zichzelf willen begeleiden.Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord, goed te horen dat je al zulke mooie vooruitgang maakt!

Reactie plaatsen