Yiruma - River Flows in You

Het meest aangevraagde liedje in 2015 was Yiruma – River Flows in You. Om het nieuwe jaar goed te beginnen heb ik hier een naspeel video van gemaakt.

In deze tutorial leer ik je toets voor toets dit populaire nummer spelen!

Dit nummer is onderdeel van ons PianoPro Programma. Zoek je wat meer uitdaging? Bekijk dan hier onze nieuwe Online Masterclass waarbij nu ook het PianoPro Programma is inbegrepen.

Heel veel succes en laat me in een reactie hieronder weten wat jouw goede voornemens op piano gebied zijn! 🙂

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Herman Hoekstra op Ameland
Door

Herman Hoekstra op Ameland

op 07 Jan 2016

Lijkt me leuk om in te studeren. Wel pittig denk ik. Kan ik de video ook tussentijds stil zetten? Dan kan ik het per gedeelte instuderen. Lijkt me wat handiger.

Steven
Door

Steven

op 07 Jan 2016

Dag Herman, River Flows in You is inderdaad niet het makkelijkste nummer, maar is wel goed te doen. En begin vooral gewoon met de intro van het nummer, probeer niet direct het hele liedje in te studeren. Op deze manier blijft het leuk en gaat het niet frustreren. De video kun je gewoon tussentijds op pauze zetten door op de pauze knop te drukken of door de spatiebalk in te drukken (nogmaals drukken op de spatiebalk laat de video weer lopen). Succes!

Tonnie
Door

Tonnie

op 07 Jan 2016

Hallo Steven, ik wil iedereen een gezond 2016 wensen en mijn voornemen is meer tijd vrij te maken voor de piano. Dus veel oefenen.groetjes Tonnie.

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Dank je wel Tonnie, jij ook het allerbeste voor 2016 gewenst! Laten we er met z'n allen een mooi en muzikaal jaar van maken :) Groeten, Steven

Greetje
Door

Greetje

op 07 Jan 2016

Graag zou ik het muziekstuk met de noten erbij willen hebben. Dat vind ik fijner bij het leren van een stuk. Net als bij de vervolgcursus.

Johan
Door

Johan

op 07 Jan 2016

Hoi Steven, ik heb een hele poos niet gespeeld of geoefend. Ik ben weer begonnen met de akkoorden, ben weer begonnen bij de basis. Probeer nu elke dag weer te oefenen en ook nog de beste wensen voor 2016. Vriendelijke groet Johan

Steven
Door

Steven

op 07 Jan 2016

Hoi Johan, goed dat je even terug naar de basis gaat na een periode van niet spelen. Inderdaad lekker beginnen met akkoorden en het elke dag oefenen hiervan, zodat je het gevoel weer te pakken krijgt. Veel plezier en succes daarmee en wellicht kun je je daarna eens wagen aan Yiruma :)Groet, Steven

Truus Cohnen
Door

Truus Cohnen

op 07 Jan 2016

Ook de beste wensen voor 2016!! Erg mooi liedje ga beslist oefenen want wil het leren spelen !!

Steven
Door

Steven

op 07 Jan 2016

Dank je wel, Truus! En een mooi voornemen om dit mooie nummer te leren spelen, succes daarmee!

Marleen
Door

Marleen

op 07 Jan 2016

Hallo, Ik wou ook reageren, ik ben een persoon met visuele handicap . Bij ons worden momenteel vijfvinger melodien aan geleerd en dat met nummers in plaats van letters. Ik ben nog steeds bezig met de akkoorden aan te leren en is niet zo makkelijk. Wordt allemaal goed uitgelegd, maar wij moeten oefenen Vriendelijke groetjes, Marleen Michiels

Steven
Door

Steven

op 07 Jan 2016

Hallo Marleen, wat bijzonder dat je met eenvoudige (vijfvinger) melodieën op deze manier leert piano spelen. Erg knap en mooi te zien dat je er op deze manier vol voor kunt gaan, heel inspirerend! En inderdaad, lekker blijven oefenen :)Groeten, Steven

lies
Door

lies

op 07 Jan 2016

My god, wat een vage uitleg....

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Jammer om te horen, Lies! Wat mis je vooral in de uitleg, gaat het te snel? Kun je de terminologie niet volgen? Dan probeer ik daar rekening mee te houden in een volgende les. Ondertussen raad ik je aan om liedjes te bekijken voor beginners, hier is ook een categorie voor welke je wellicht wat makkelijker kunt volgen. Hoe dan ook, veel succes ermee gewenst! Groeten, Steven

Hermien
Door

Hermien

op 07 Jan 2016

Hoi Steven, Het zou iets makkelijker worden als hier ook een soort van reader bij zou zijn, dan hoef je het filmpje niet telkens terug te spoelen, maar zie je wel goed welke noten je moet aanslaan.Groeten Hermien

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Dag Hermien, dank voor de tip ik ga het zeker meenemen! Groeten, Steven

Herman Hoekstra op Ameland
Door

Herman Hoekstra op Ameland

op 08 Jan 2016

Nog even over het instuderen van dit stukje. Ik moet zeggen dat dit zeer moeizaam gaat. Met name het zoeken van de juiste noten voor de rechterhand gaat voor mij althans veel te vlug. Ik probeer dan door het opschrijven van de noten een oplossing te vinden en dit lukt me bijna niet. Ik weet niet hoe dit bij anderen gaat, maar voor mij gaat het allemaal te snel. Ook te snel om de noten op te schrijven.

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Beste Herman, ik ga kijken of ik in de toekomst, maar ook bij dit nummer, de toetsen erbij kan opschrijven. Wat ik echter wil voorkomen is dat hier teveel op geleund wordt en het een soort slap aftreksel wordt van het notenschrift. Wat dat betreft kan ik je aanraden om het origineel nog een aantal keren te luisteren, of het begin van de video waarin ik het voorspeel. Want als je als het ware de melodie kunt mee neuriën, wordt het ook makkelijker om de toetsen te vinden. Je kunt dan namelijk door middel van "trial and error" de toetsen aanslaan en dan hoor je vanzelf of je de juiste toets te pakken hebt.Ik hoop dat dit je ondertussen alvast helpt, Herman! Dank voor de tip in ieder geval en veel succes gewenst! Groet, Steven

jimmy cerson
Door

jimmy cerson

op 08 Jan 2016

Wat fijn een extraatje te krijgen, dank U wel ! Met veel oefening zal het velen best lukken ja. Helaas is mijn man Jimmy zo goed als blind, en zal hij veel meer tijd nodig hebben, het een en ander te leren. Toch blijft hij gemotiveerd. Hij kan van de videos helaas niet op vooruit. Hij heeft veel meer aan extra uitleg, ja theorie probeert hij dan op eigen gevoel i praktijk te brengen. Maar , we danken U heel hartelijk voor de gratis lessen door U verstrekt. Wij wensen alle cursisten verder veel succes toe.

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Wat een prachtig bericht om te krijgen. Super dat je je man Jimmy kunt helpen hierbij! En alhoewel het een uitdaging is vind ik het inspirerend om te lezen dat dat jullie niet tegen houdt om toch piano te leren spelen. Het is zeker mogelijk om te doen, met wat extra begeleiding. En daarbij wil ik ook direct een compliment maken naar jou dat je je man Jimmy zo goed hierin kunt ondersteunen.Succes jullie beide en het allerbeste gewenst! Groeten, Steven

Herman Hoekstra op Ameland
Door

Herman Hoekstra op Ameland

op 12 Jan 2016

De aanhouder wint. Ik zag het eerst niet zo zitten met die noten voor de rechterhand. Oefenen en oefenen en opeens merk je dat het lukt. Dankjewel Steven.

Steven
Door

Steven

op 24 Jan 2016

Kijk, dat zijn nog eens mooie berichten! Erg leuk om te horen, Herman! Super dat je hebt doorgezet en dat je 'm nu kunt spelen. Laat dit een motivatie zijn voor de rest. Dank voor je reactie! Groeten, Steven

Judith
Door

Judith

op 27 Feb 2016

De uitleg van de letters gaat veel te snel en is erg verwarrend, jammer want ipv frustratie door het spelen krijg ik dit al doordat ik de uitleg niet goed kan volgen! Is er een mogelijkheid dat de letters uitgeschreven worden? Ik doe dat zelf altijd, maar zelfs dat kan ik nu niet.. jammer... verder zijn de video's vaak top dus zeker ook complimenten!

Steven
Door

Steven

op 15 Mar 2016

Ik ga erop letten, Judith! Ik zal proberen voortaan iets langzamer en duidelijker de toetsen op te noemen. Wel fijn te horen dat je de overige video's wel top vindt, dank voor je complimenten hiervoor! Groet, Steven

Hendrika Sperling
Door

Hendrika Sperling

op 18 Jul 2016

Super mooi lied! Is hier ook het bladmuziek van? Soms kan ik het niet helemaal volgen vandaar..

Steven
Door

Steven

op 26 Jul 2016

Daar zou je even op moeten Googlen, Hendrika. Helaas heb ik er zelf geen bladmuziek van omdat ik het op gehoor doe. Wel vertel ik per toets wat ik aansla en staan de akkoorden in beeld, misschien als je deze bekijkt en af en toe pauzeert dat het je ook lukt. Hoe dan ook, veel succes ermee, het is inderdaad een prachtig nummer. Groeten, Steven

Nelleke Claas
Door

Nelleke Claas

op 08 Jan 2017

Net je cursus aangeschaft. Ben 62 en begin voor het eerst piano te spelen.. Ik vind noten lezen en daar tegelijk tweehandig bij spelen heel ingewikkeld. Jouw methode met akkoorden spreekt me veel meer aan! De basisspelers heel duidelijk. Maar de muziek is voor mij wel grotendeels onbekend, zal wel genratie verschil zijn ;) adele en de film muziek prachtig. En y.ou tube is ook leerzaam..zou ook best wat jaren 70 muziekjes willen spelen...Bedankt voor imagine...zou ook heel graag summertime van porgy en beste spelen...groeten van nieuw cursiste

Steven
Door

Steven

op 29 Jan 2017

Hoi Nelleke, wat leuk te horen dat de cursus zo goed bevalt! Ik ga eens kijken of ik wat meer jaren 70 tutorials kan opnemen binnenkort :) Lukt Imagine je inmiddels al een beetje? Succes met de verdere lessen! Groeten, Steven

Reactie plaatsen