10 Gratis Pianolessen
Direct Toegang
X
10 Gratis Pianolessen
50% Complete
20.000 cursisten gingen je voor. Start nu met de gratis Starterscursus

Page content

Zie Ginds Komt De Stoomboot

De stoomboot is weer gearriveerd, dus hoog tijd om een Sinterklaas liedje te leren spelen op de piano! In deze video tutorial leer ik je “Zie Ginds Komt De Stoomboot” spelen. Het is een vrij eenvoudig nummer dus je zult ‘m snel leren, maar ook voor de meer gevorderde pianist heb ik wat elementen toegevoegd die je kunnen uitdagen.

Vergeet ook niet onze Sinterklaas ACTIE te bekijken >>

Dit nummer is onderdeel van ons PianoPro Programma >>

Laat me in een reactie hieronder weten of het je gelukt is dit nummer te spelen!

 

Comment Section

30 reacties op “Zie Ginds Komt De Stoomboot


Door Anja Smulders op 27 november 2015

Hartstikke leuk bedankt, ga het zeker uitproberen, bedankt


Door Steven op 27 november 2015

Super, Anja! Veel succes ermee gewenst 🙂


Door Mahender op 6 november 2018

Gelukt
Thanks


Door Jeannette op 27 november 2015

Op deze manier een lied spelen vind ik erg moeilijk. Het gaat te snel. Heb 6 jaar geleden 4 jaar pianoles gehad maar op 1 of andere duistere reden blijft er zo weinig hangen van wat ik heb geleerd. Maar zo het sint lied te spelen is voor mij niet te doen?


Door Steven op 27 november 2015

Dag Jeanette, dank voor je berichtje. Ik hoor vaker van mensen die jaren pianoles hebben gevolgd, nu nog niet lekker een liedje kunnen spelen. Dit komt omdat als je traditionele pianolessen volgt, je begint met het leren lezen van noten. Hierdoor krijg je eerst veel theorie voor je kiezen, wat je vooruitgang niet bevordert en ook de motivatie niet ten goede komt. Daarom ben ik fan van het piano spelen met akkoorden, wat steeds meer aan populariteit wint.

Onze gratis Starterscursus, bestaande uit 10 lessen, is hier ook op gebaseerd. Je kunt deze lessen eens volgen, om te kijken hoe dit je bevalt en het verplicht je tot niets. Als je eenmaal een aantal akkoorden kunt spelen, kun je dit liedje nog eens proberen. Succes en hou me op de hoogte! 🙂


Door Ellen op 27 november 2015

Beetje jammer ik heb les gehad en kan wat noten lezen Het wordt leuk verteld maar is niet na te spelen. Als de lessen ook zo gaan is het niets voor mij. Heel jammer want ik wil graag kunnen spelen. Groeten


Door Steven op 27 november 2015

Dag Ellen, als je gewend bent om van bladmuziek te spelen is het inderdaad even omschakelen. Je zult echter merken dat als je leert spelen met behulp van akkoorden, dat je veel sneller een liedje onder de knie zult krijgen. Je maakt in dit liedje slechts gebruik van drie eenvoudige akkoorden en de melodie is ook eenvoudig te volgen, omdat (waarschijnlijk) de melodie van dit liedje al bekend is bij je. In de lessen leer je eerst op basis van akkoorden spelen en daarna pas van bladmuziek, zodat je spelenderwijs de theorie leert. Maar als je al noten kunt lezen, is dat misschien voor nu handiger. Hoe dan ook, veel succes ermee gewenst!


Door Marion op 27 november 2015

Top! Leuk om even te doen komende week. Heb je er nog meer??? 🙂


Door Steven op 27 november 2015

Hoi Marion, als je toegang hebt tot het PianoPro Programma kun je in het leden gedeelte meer tutorials vinden. Volgende week komt hier Yiruma – River Flows in You beschikbaar! 🙂


Door Marion op 30 november 2015

Ja, ik ken je video’s en je lessen al. Helemaal top, Steven. Heel geduldig, noot voor noot, stukje voor stukje, krijgen we ze wel onder de knie. Maar ik bedoelde eigenlijk: heb je nog meer sinterklaasliedjes? 🙂


Door Betty de Jong op 27 november 2015

Wat leuk puzzelen. Ik heb het uitgeschreven en dan gaat het al aardig.
Dank je wel!


Door Steven op 27 november 2015

Ah heel handig, graag gedaan Betty!


Door Corrie op 27 november 2015

Heel gezellig dit Steven! Dank je wel. Nu kan ik weer even de blits maken bij mijn kleinkinderen. Ik had m meteen te pakken. m vr gr.


Door Steven op 27 november 2015

Haha, heel goed Corrie! 🙂


Door Mike op 27 november 2015

Kan je ook zoals in de cursus de noten achter elkaar zetten die je moet aan slaan ?
Alvast bedankt


Door Herman Hoekstra op Ameland op 28 november 2015

Ik wist niet van het bestaan van Pianopro en ben door een kennis hiervan op de hoogte gebracht. Ik speel van klavarskribo en van alfred basic adult. Die laatste is ook goed. Op deze manier uit het hoofd spelen d.m.v. accoorden gaat me heel goed af. Zie ginds……….. speel ik nu al met gebroken accoorden en klinkt daardoor ook veel leuker. Langzaam beginnen en dan steeds wat sneller. Ik ga zeker de 10 gratis lessen volgen en daarna de cursus.


Door Steven op 29 november 2015

Leuk te horen dat je van Klavarskribo naar akkoorden gaat en dat ook nog eens goed lukt!

Alvast heel veel succes en plezier gewenst met de 10 gratis lessen, en wellicht tot daarna! Groet, Steven


Door Eveline op 28 november 2015

Superleuk om te doen! Klinkt meteen al goed en de versie voor gevorderen lukte ook meteen. Heel motiverend om meer te proberen!


Door Steven op 29 november 2015

Hé wat leuk om te horen, Eveline! En ook al de gevorderden versie, ga zo door! 🙂


Door Gerrit op 29 november 2015

Wat hartstikke leuk dit er zo tussen door ik heb al 5jaar les van een vrouw van 86 en deze dame hamert er constant op om accoorden uit je hoofd te leren, muziek bestaat hier nml altijd uit. Verder zie ik ook dat je net als de lessen altijd de vingers op de toetsen houd.
Moet ik ook altijd van m’n lerares. Ik vind je lessen een toegevoegde waarde in de muziek dank daar voor!


Door Steven op 29 november 2015

Bedankt voor je berichtje, Gerrit! En dat klinkt als een wijs vrouw, om akkoorden uit het hoofd te leren 😉

Graag gedaan en succes met de lessen!


Door Seghers Lode op 29 november 2015

Hey Steven,
Dit sinterklaas liedje spelen met gewone akkoorden lukt me vrij aardig maat met gebroe-ken akkoorden … dat is wat anders. Bij gebroken akkoorden begin je met de laagste en dan volgende tot de hoogste en in die volgorde terug veronderstel ik.
Het klinkt heel mooi maar oh zo moeilijk. Man toch. Maar we geven niet op;
groetjes


Door Corrie Kromhout op 30 november 2015

Het zou duidelijker zijn als de toetsen die je aanslaat oplichten. Ik zie nu gewoon niet wat je doet. Hartelijke groet, Corrie Kromhout


Door Steven op 4 januari 2016

Als je niet goed kunt zien wat ik doe, zou je wel kunnen horen wat ik doe. Elke toets die ik aansla benoem ik namelijk en daarnaast probeer ik ook wat meer uit te leggen over de theorie en hoe je de toetsen het beste kunt aanslaan. Ik hoop dat het je op deze manier wel lukt, Corrie. Hoe dan ook, veel succes gewenst! Groeten, Steven


Door Walter op 30 november 2015

Hi Steven,
Weer een leuke video! Ik speel hem nu redelijk met vast en gespreide akkoorden, maar wil graag ook leren spelen met gebroken akkoorden. Dan zit ik met hetzelfde issue als Seghers Lode hierboven: hoe speel je deze? Volgens mij is het 3/4 maat, dus hoe speel je nu twee G-akkoorden achter elkaar?
Groeten,
Walter


Door Steven op 4 januari 2016

Hoi Walter, op het moment dat je 3 tellen in de maat hebt, ga je enkel van laag naar hoog in je akkoord. Als je een normaal G-akkoord speelt in arpeggio (gebroken), speel je in twee maten: g-b-d-g-b-d (enkel van laag naar hoog dus)

Zou je nu 4 tellen in de maat hebben, wat meer gebruikelijk is, speel je: g-b-d-b-g-b-d-b (hier speel je niet van laag naar hoog, maar als het ware “heen en weer”).

Een gespreid G-akkoord, voor de liefhebbers, bestaat uit de toetsen: g-d-g (waarbij de laatste g een octaaf hoger ligt). Hierbij geldt hetzelfde principe in een 3/4 of 4/4 maat, van “laag naar hoog” en respectievelijk “heen en weer”. Succes Walter!


Door Ricky op 5 december 2015

Ja het is gelukt , hartstikke leuk.


Door Nikki op 12 februari 2016

Hoi ik ben 11 jaar en ik speel al 3 jaar piano ik kan het liedje rivers flow in you op de gevorderde manier!


Door Steven op 17 februari 2016

Wow wat top, Nikki! Erg knap van je! Zou je het leuk vinden dit eens op te laten nemen met een camera (mag ook met een smartphone) en naar me toe te sturen via wetransfer.com naar ons info mailadres van PianoPro? Ik ben erg benieuwd, groetjes Steven.


Door Meriel op 6 november 2018

`merci, heel leuk, ik ga t stiekum instuderen en dan opeens spelen

Plaats een reactie


*