Met twee handen tegelijk piano leren spelen

Piano spelen met twee handen tegelijk voelt als je het moet leren erg onwennig en lastig.

Gebruik daarom deze 6 stappen om je dit sneller eigen te maken:

1. Zorg er eerst voor dat je de rechterpartij met de rechterhand goed kunt spelen.

2. Zorg er vervolgens voor dat je de linkerpartij met de linkerhand goed kunt spelen.

3. Zorg ervoor dat je beide partijen apart ononderbroken en met een constant tempo kunt spelen (tik hiervoor mee met je voet op de grond, tel hardop mee of gebruik een metronoom).

4. Hak het liedje of oefening in stukjes en speel met beide handen één stukje in een zeer langzaam maar constant tempo.

5. Pas als je het stukje onder de knie hebt ga je het tempo opvoeren en pas als dat je lukt ga je weer door naar het volgende stukje.

6. Onderzoek wijst uit dat elke dag een kwartier of om de dag een halfuur oefenen het beste is.

Succes!
Steven
Door

Steven

op 02 Apr 2013

Bladmuziek heeft twee notenbalken die boven elkaar staan, de bovenste is voor de rechterhand en de onderste is voor de linkerhand. Als er zowel noten op de bovenste als de onderste notenbalk staan, weet je dat je met twee handen tegelijk het nummer moet spelen. Staan de noten uit beide notenbalken precies boven elkaar? Dan weet je dat je tegelijk een toets met je rechterhand als met je linkerhand moet aanslaan op de piano. Succes ermee, Mélissa!

leen
Door

leen

op 24 Jan 2012

Ik heb ooit in het verleden op een hammond orgel het lied "oh what a beautiful morning" leren spelen met 2 handen op elk een keyboard en voeten voor de bassen. Dat was het enige wat ik ooit kende. Het vreemde was, dat ik dat alleen maar met alle handen en voeten kon, niet afzonderlijk. Dus zonder voeten erbij bracht ik er niets van terecht. Ik heb er veel op geoefend en dus blijkt dat oefening baart kunst.

Hinke Lohmann
Door

Hinke Lohmann

op 17 Nov 2011

Zo piano leren spelen lijkt me leuk, maar wat als het spelen met de rechterhand al bekend is en ook het noten lezen. Ik wil deze lessen volgen om voornamelijk de linkerhand te leren,

Reactie plaatsen