The Script - If You Could See Me Now
14 juli 2013 

The Script - If You Could See Me Now

“If you could see me now” begint met een heel mooi piano stuk, welke ik je in deze video ga leren. Voor de verandering zal ik niet direct de melodie van de zanger volgen tijdens het couplet, omdat de zanger van de Script rapt.

In plaats daarvan gaat het stuk wat je in de intro speelt door in het couplet, pas in het refrein zal ik de melodie van de zanger volgen in dit pianostuk.

Deze video was al beschikbaar in het Naspelen programma, waar je momenteel 52 instructievideo’s kunt vinden van andere populaire nummers.

Laat even hieronder in een reactie weten of het je lukt dit nummer te spelen.

Succes! 🙂

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Ineke Appeldoorn
Door

Ineke Appeldoorn

op 15 Jul 2013

Beste Steven, Hartelijk dank voor de instructievideo The Script. Ik zou het fijn vinden hierbij ook nog de noten op papier te hebben, dat is makkelijker bij het oefenen. Net zoals bij de andere cursussen! Hoor graag van je. Hartelijke groet, Ineke

Steven
Ed van Niel
Door

Ed van Niel

op 16 Jul 2013

Steven, Leuk dat je mij deze lessen wilt aanbieden, maar na 2 lessen is dit toch nog echt 3 bruggen te ver. Ik hoop in de toekomst dit ook te kunnen leren.

Steven
Door

Steven

op 01 Aug 2013

Geen probleem Ed, er staan elders op de website ook makkelijkere liedjes die je kunt leren. Misschien is de pianomuziek van de https://pianopro.nl/intouchables-ludovico-einaudi-una-mattina/" title="Intouchables: Ludovico Einaudi - Una Mattina" target="_blank" rel="nofollow">film Intouchables wat voor je: Ludovico Einaudi [klik hier]. Een stuk makkelijker om te spelen, maar minstens zo mooi! Succes!

carlo
Door

carlo

op 16 Jul 2013

was even gestopt maar met deze nieuwe instructies is het tijd om de draad weer op te pakken Heel erg bedankt ik laat ween als het me lukt!!

Steven
Door

Steven

op 01 Aug 2013

Leuk dat je weer enthousiast raakt, Carlo. Laat inderdaad maar weten of het lukt ;-) Succes!

Dylan
Door

Dylan

op 26 Jul 2013

Hoi! Alleen het abc ec ec ae lukt me al niet om die mooie klank te krijgen. tis een oude piano miss klinkt die anders idk :S

Steven
Door

Steven

op 01 Aug 2013

Hoi Dylan, vervelend dat het niet lekker lukt. Sla je wel de juiste toetsen aan? Of misschien lukt het ritme niet helemaal? Misschien kun je proberen een stukje mee te spelen met de video, misschien kom je er dan achter waar het aan ligt. Als je piano heel oud is en al jaren niet gestemd, zou het ook daar aan kunnen liggen. Succes in ieder geval!

Amber
Door

Amber

op 05 Aug 2013

Kan je liquid lunch van Carol emerald doen?. En ik heb nog een vraagje als je een akkoord speelt kan je dan alleen de toonladders spelen die bij het akkoord hoort? want ik ga proberen via akkoorden te spelen. Want ik speel nu via bladmuziek.Alleen dan moet ik altijd het bladmuziek erbij pakken om het te spelen. En dat vind ik wel een nadeel en als ik dan nieuwe wil moet ik het via internet opzoeken.

Steven
Door

Steven

op 12 Aug 2013

Hoi Amber, Dank voor je suggestie, ik kan niet beloven dat deze in het Naspelen Programma komt, maar ik neem het mee als optie in een volgende opname ronde. Verder kun je inderdaad alleen de toetsen uit een toonladder spelen terwijl je een bepaald akkoord aanslaat, doe je dit niet klinkt het vals. Gelukkig kun je altijd snel van akkoord wisselen, waardoor je in een melodie alle toetsen tot je beschikking hebt. Spelen met behulp van akkoorden geeft je inderdaad veel meer vrijheid om te spelen wat je wilt en wanneer je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het voorhanden hebben van bladmuziek. Dus ga zo door, succes!

Bart
Door

Bart

op 21 Aug 2013

Hallo Steven ik heb veel geleerd van je beginners lessen.nooit gedacht dat ik met twee handen kon leren spelen,maar zoal je aangaf in de lessen eerst regel voor regel en langzaam tempo verhogen,heeft ertoe bijgedragen dat ik nu na 7mnd al aardig wat liedjes speel waaronder ook yesterday en geheel uit het hoofd zonder blad,maar ook noten lezen gaat mij momenteel goed af.ik heb sinds een twee mnd een nieuw keybord gekocht tyros4 4 prachtig instrument. Wat het allemaal nog een stuk mooier laat klinken vooral als een beginner als ik,elke dag speel/oefen ik twee uur,en dat is ook prima voor de verdere vooruitgang in beter worden en het gevoel met het instrument.met vr.gr.

Steven
Door

Steven

op 02 Sep 2013

Hai Bart, super om te horen zeg! De aanhouder wint, stapje voor stapje, van een langzaam tempo en dan steeds sneller. Dan kom je er vanzelf zoals jij nu. En dat is het genieten, helemaal op zo'n Tyros :-) Dank voor het delen van je ervaring!

judith
Door

judith

op 27 Aug 2013

ik vind het een super nummer ik probeer het te oefenen het lukt me wel goed alleen ik moet nog even oefenen en ik ben 11 jaar ik ga over een paar dagen op keyboard les ik heb er zin in !! top lied en ook goed uitgelegd !!

Steven
Door

Steven

op 02 Sep 2013

Hoi Judith, je bent super goed bezig! Je bent pas 11, moet nog op keyboard les en het lukt je nu al goed. Dan ben je echt een natuurtalentje :-) Ga zo door!

Gertine Kwak
Door

Gertine Kwak

op 21 Oct 2013

Hoi steven wat een geweldig nummer ik leer er heel van en het nummer klinkt super geweldig. Groetjes Gertine Kwak

petra
Door

petra

op 07 Nov 2013

heei mooi nummer! ook mooi gespeeld! zou je misschien een keer ''hey brother'' van Avicii kunnen spelen? groetjes petra

Steven
Door

Steven

op 18 Nov 2013

Dank je, Petra! "Hey Brother" is ook mooi, voor nu kun je je wel vermaken met een ander nummer van Avicii die ik net heb opgenomen: https://pianopro.nl/avicii-wake/" title="Avicii - Wake me up" rel="nofollow">"Wake me up"! Groetjes, Steven

luna
Door

luna

op 27 Jun 2015

Super uitleg! Na een paar keer oefenen kon ik het al, terwijl ik nooit echt een nummer gespeeld heb. Hoop dat je ook een keer een liedje van Bastille wilt spelen. Groetjes Luna

Reactie plaatsen