Yann Tiersen - Comptine d'un autre été (Amelie)
28 september 2011 

Yann Tiersen - Comptine d'un autre été (Amelie)

Ik ga een nieuwe reeks video’s opnemen met allerlei populaire nummers die je één op één kunt naspelen vanaf video!
Met dit keer de prachtige muziek van Yann Tiersen uit de film Amelie, je zult het nummer ongetwijfeld herkennen!

Gebruikte akkoorden:

Am – C – Em – G (akkoorden voor de linkerhand zijn het hele nummer hetzelfde)

Heb je zelf nog suggesties voor te leren nummers? Laat het me weten en wie weet neem ik die de volgende keer wel op!

Wil je meer instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Ik ben erg benieuwd wat je hiervan vind, laat dus zeker even je reactie achter!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Reny
Door

Reny

op 28 Sep 2011

Geweldig!! Ik heb zitten zweten op dit stuk. En nu... opeens zie ik het en lukt het! Nu nog 'even' de souplesse er in, maar dat is oefenen. Hartstikke bedankt!

lenie
Door

lenie

op 28 Sep 2011

heel mooi ben gelijk weer gaan oefenen,bedankt.

Corine
Door

Corine

op 28 Sep 2011

Ik ga gelijk oefenen!! Wat een leuk nummer... Waar ik naar op zoek ben geweest is een nummer van Chris de Burgh, "when winter comes", dat zou ik dolgraag willen spelen. Kippenvel!!!

Steven
Door

Steven

op 29 Sep 2011

Beste Corine, "when winter comes" van Chris de Burgh is inderdaad mooi! Ik kende 'm nog niet, maar.. wie weet dat deze de volgende keer voorbij komt!

ad de graaff
Door

ad de graaff

op 28 Sep 2011

ik zou dit nummer graag op noten schrift wiillen hebben

esther dorenbos
Door

esther dorenbos

op 28 Sep 2011

Ik ga binnenkort een simpele electrische piano kopen, en wil dus leren piano spelen. Deze video is echt stimulerend, ik dacht dat ik in het begin alleen maar een simpel kinderdreuntje zal gaan leren, het lijkt erop dat je als beginner al snel een mooi nummer voor de helft kan spelen, dat lijk me echt te gek, dan wil je gewoon wel verder leren. Als ik -via groupon- geloof ik die aanbieding bij jullie koop leren spelen voor beginners komen dan ook dit soort mooie nummers aan bod, ivm kinderliedjes of veel te moeilijke klassieke nrs ? met vr groet

esther dorenbos
Door

esther dorenbos

op 28 Sep 2011

Trouwens fijne sympathieke stem heb je Steven, ben jij ook te horen bij de beginners cursus ? met vr groet,

jitske
Door

jitske

op 28 Sep 2011

Fantastisch nummer!!! Ik ga het gelijk proberen, zou het super vinden om dit te kunnen spelen.

A.Velema
Door

A.Velema

op 28 Sep 2011

Prachtige muziek maar moeilijk na te spelen zonder bladmuziek. Ik kan op de video niet helemaal precies zien welke toetsen (li hand) je aanslaat. Dus welke accoorden je speelt. Kun je die benoemen ? Dan is het wat makkelijker na te spelen. Maar bladmuziek is beter maar dat mag natuurlijk niet. Gr

Bas
Door

Bas

op 28 Sep 2011

Heel mooie muziek. Toen ik het album laatst luisterde, heb ik me voorgenomen om dit nummer te leren. En nu heb je dit gepost. Erg leuk! Dank

Jeannette de Geus
Door

Jeannette de Geus

op 28 Sep 2011

Hartelijk dank, heb je les via twitter gemeld. Mooie mogelijkheid om te leren. Ik kan overigens ook niet altijd goed zien welke toetsen te aanslaat.Nogmaals dank, ik ben er blij mee.

Cindy
Door

Cindy

op 28 Sep 2011

Hoi,ik vind het geweldig en ik heb ook het gevoel dat dit me gaat lukken. Wel nog een hoop oefenen maar komt vast goed. Het is goed uitgelegt,ik begrijp het snel. Mijn request voor de volgende,für elise! Dank je

e van der wel
Door

e van der wel

op 28 Sep 2011

Mooi, een uitdaging, ik ga het proberen maar eerst wel goed in me opnemen. bedankt.

Goudsmith
Door

Goudsmith

op 28 Sep 2011

Mooi nummer. Duidelijk uitgelegd. Jammer dat het laatste deel van je video-opname te snel gaat. Ik heb problemen met timing. Eerste deel mag best korter. Bedankt.

I.Cents
Door

I.Cents

op 28 Sep 2011

Ik vind het een prachtig stuk. Ik ga het oefenen het lijkt mij pittig, maar ik raak ook geinspireert. Dank voor deze video.

Anton Doorman
Door

Anton Doorman

op 28 Sep 2011

Ik ben ook pas begonnen vind dit ook een leuk stuk noet wel even oefenen. Kan ik ook ergens de bladmuziek vinden. Video en uitleg duidelijk. Bedankt alvast

Rudie de Ram
Door

Rudie de Ram

op 28 Sep 2011

Hallo Steven, Je moet maar op een idee komen zoals zo vaak . Leuk nummer ,kan ik mooi gaan oefenen. Heb het nummer al vaak in mijn achterhoofd gehad, hoorde de klok wel luiden maar wist niet waar de klepel hing. Dit is nu wat duidelijker geworden. Groeten van Rudie de Ram.

dolf
Door

dolf

op 29 Sep 2011

Vind jou lessen goed. Ik blijf er mee bezig. Zou 'Window of my eyes' van Cuby and the Blizzarts in de lesprogramma kunnen? Groetjes Dolf

Tilly
Door

Tilly

op 29 Sep 2011

Hoi Steven, Wat een prachtig stuk is dit. Deze mail ga ik natuurlijk weer bewaren totdat ik dit ook aandurf, als beginnertje. Trouwens al je mails staan vol interessante weetjes en tips. Groetjes, Tilly

Joke Hesselink
Door

Joke Hesselink

op 29 Sep 2011

Goede morgen, Wat vind ik dit een goed stuk en ben er blij mee. het is voor mij wel een enorme opgaaf,maar ik blijf proberen Ik ben nml 69 jaar en sinds een halfjaar voor het eerst een piano, een droom voor mij, die uit is gekomen. nog nooit les gehad mezelf de noten geleerd en mijn best doen soms tot ik er verdrietig van word omdat het zo moeilijk is. Maar dan weer doorgaan ook vind ik uw stem prettig met die uitleg

Danielle
Door

Danielle

op 29 Sep 2011

Duidelijk uitgelegd, maar plaats van de vingers niet altijd goed zichtbaar. Tip: de noten benoemen waaruit het akkoord is opgebouwd zodat diegenen die al wel noten kunnen lezen de uitleg beter kunnen volgen. Succes!

Marie-Christine
Door

Marie-Christine

op 29 Sep 2011

Prachtig nummer,Amelie Poulain.ben reeds aan het oefenen en lukt aardig.Zeer goed uitgelegd. Wat ik ook zou willen kunnen spelen is Yeux interdits. Groetjes en bedankt M.C.

Rini
Door

Rini

op 29 Sep 2011

Ik begon enthousiast, maar het is inderdaad erg onduidelijk welke vingers (en toetsen) er bewegen. Zou het misschien duidelijker zijn als de camera niet recht boven de pianist staat, maar schuin voor hem, zodat je de vingers van voren ziet? Ook ben ik toch geneigd om de noten van de linkerhand op papier te zetten, om dan vervolgens te proberen de melodie te spelen.

Steven
Door

Steven

op 29 Sep 2011

Voor degene die dit nummer graag op notenschrift willen moet ik teleurstellen, het is er wel (google op de titel + "sheetmusic") maar deze versie is vereenvoudigd. De akkoorden heb ik nu wel bovenaan vermeld (Am - C - Em - G) dus daarmee zul je ook een heel eind moeten kunnen komen. Bovendien is het echt beter om ook nummers uit je hoofd te kennen (komt ook altijd van pas als je op een feestje iets moet spelen ergens anders ;-) Verder dank voor alle mooie complimenten! Alle suggesties voor andere nummers zijn nog steeds welkom! Gr, Steven

Ingrid
Door

Ingrid

op 29 Sep 2011

Hallo Steven, Ik heb ontzettend veel aan je uitleg van dit nummer maar het laatste stukje gaat erg snel en ik kan niet goed zien in welke volgorde je de noten speelt. de andere delen zijn heel duidelijk uitgelegd maar als beginnend pianospeler gaat dat me net iets te snel. In ieder geval, bedankt!

Marie-Christine
Door

Marie-Christine

op 29 Sep 2011

Jeux. Interdits bedoelde ik

Leander
Door

Leander

op 29 Sep 2011

Bedankt Steven! Graag zie ik ook nog de tutorial van Yiruma - Rivers flow in you. Keep up the good work! Thanks, Leander

Martijn
Door

Martijn

op 02 May 2012

Hey geweldig stuk! Graag zie ik rivers flow in you ook terug. Die vind ik ook zo mooi. Zijn erdus meer die hem wel willen zien :)

m.verlaan
Door

m.verlaan

op 29 Sep 2011

Een prachtig nummer, ik ben pas een paar maanden bezig met je cursus, maar dit stimuleert om het onder de knie te krijgen!

willem
Door

willem

op 30 Sep 2011

Steven wat een duidelijke uitleg erg goed het enige waar ik erg veel moeite mee heb is met beide handen tegelijk spelen heb jij misschien sugesties gr Willem

Steven
De Smet magda
Door

De Smet magda

op 30 Sep 2011

Ik heb het als beginnende pianiste ( 73jaar ) ook moeilijk met de zichtbaarheid van de noten omdat jouw prachtig spelende handen het zicht belemmeren. Is daar iets aan te doen? Het is al lang een droom van me om Amalia te kunnen spelen. Bedankt voor al je uiteenzetting.

Lilien
Door

Lilien

op 30 Sep 2011

Steven hartelijk dank. Ik heb het gezien en ga flink oefenen. Het klinkt heel mooi.

Lisette...
Door

Lisette...

op 05 Oct 2011

Steven, you make my day....:-)...heerlijk... Met de iPad op de piano is het oefenen en nog meer oefenen. Ontzettend bedankt!

Anne
Door

Anne

op 07 Oct 2011

Ik wou dit lied al een tijdje spelen en dan opeens krijg ik die mail. Heel mooi lied en goed te spelen :) (met dank aan de cursus) Dankjewel !

Rudolf
Door

Rudolf

op 09 Oct 2011

Hoi Steven,een mooi initiatief. Niet gemakkelijk voor mij,vooral de delen met beiden handen :) links en rechts apart zit er al goed in maar samen is een ramp. Ik hoop dat er nog meer van die mooie dingen langskomen! Mvg.

Steven
Door

Steven

op 11 Oct 2011

@Rudolf en Louise, leuk te horen dat jullie goed gemotiveerd zijn! Ik ga mijn best doen om snel meer nummers te uploaden. Suggesties voor nummers zijn nog steeds welkom! :-)

louise
Door

louise

op 10 Oct 2011

Hallo Steven Heel hartelijk bedankt voor dit mooie nummer ik ben het druk aan het beoefenen, en ga nu echt elke dag aan de gang, wat me eerder steeds niet lukte. Hartelijk dank, zou mooi zijn als er meer nummers kwamen, maar eerst deze maar eens onder de knie krijgen. Vrgr.Louise

Maureen
Door

Maureen

op 13 Oct 2011

Door mij is dit liedje hier gekomen haha! echt leuk om dit te oefenen! Ben er erg blij mee dat het hier goed uit word gelegd! Groetjes Maureen.

Steven
Door

Steven

op 14 Oct 2011

Inderdaad Maureen, bedankt! :-)

Karin
Door

Karin

op 19 Oct 2011

Hoi, via groupon hier terecht gekomen en flink aan hert oefenen op dit prachtige stuk. Ben het wel eens met een reactie van hierboven dat het eerste stuk wel duidelijk is maar de rechterhand ga je snel en niet goed te zien welke noten je aanslaat. nu heb ik gelukkig de bladmuziek wel en daardoor kom ik er wel uit maar idd een andere camera positie waardoor je iets beter ziet wat jij doet is prettig. Ik kijk uit naar de cursus. zal ik dan toch nog leren piano spelen op mijn 50e??? :)

Steven
Door

Steven

op 20 Oct 2011

Beste Karin, Ik zal proberen de camera volgende keer lager te zetten zodat je het beter kunt zien. Verder is onze oudste cursist 83 jaar, dus wat dat betreft ben je er hartstikke vroeg bij op je 50e! :-)

Dineke
Door

Dineke

op 20 Oct 2011

Beste Steven, Via Groupon heb ik je cursus besteld. Ik heb vele jaren klassiek pianoles gehad en het altijd jammer gevonden dat ik niet heb geleerd te improviseren met akkoorden, of zonder bladmuziek te spelen. Inmiddels ben ik 51, speel op het moment niet veel, zou het dan toch nog gaan lukken?? Amelie ziet er heel veelbelovend uit en klinkt al snel fantastisch, al ben ik het met bovenstaande reacties eens dat het niet altijd goed te zien is welke vingers je gebruikt. Ik kijk uit naar je cursus, en neem aan dat ik als "gevorderde" pianospeler wel het een en ander kan overslaan? Groetjes, Dineke

Heidi
Door

Heidi

op 02 Nov 2011

Hallo Steven, Als suggestie heb ik deze, genaamd 'Periplos':

Verder vind ik het ook moeilijk om te zien waar je je vingers neerzet. Zou je in de nabewerking de toetsen een rode stip kunnen geven als je ze aanslaat, als dat niet teveel gevraagd is? Ook heb ik moeite met de timing van de rechterhand... het lijkt alsof het 4 (L) om 3 (R) is?

Camiel
Door

Camiel

op 06 Nov 2011

Ik vind het heel byzonder, dat je je cursisten verrast met dit soort toegifts. Ik vind het super leuk om dit nummer te oefenen. Wel is het lastig om, als beginnend pianospeler, zowel met de linker als rechterhand gelijktijdig een melodietje te spelen. Als de rechterhand moeilijker wordt, dan doe ik met mijn linkerhand een akkoord, (3 vingers tegelijk) die ik 4 tellen aanhoudt. Muzikale groet en tot het volgende nummer!

Steven
Door

Steven

op 07 Nov 2011

Graag gedaan, Camiel! Ik zie dat je zelf al het inzicht hebt dat het makkelijker is om een akkoord tegelijk aan te slaan en in dit geval vier tellen aan te houden. Ik heb nog een artikel geschreven, waarin een stappenplan staat beschreven hoe je het beste met https://pianopro.nl/piano-kennisbank/tips-trucs/met-twee-handen-tegelijkertijd-spelen/" rel="nofollow">twee handen tegelijkertijd kunt leren spelen [klik hier].Succes!

Bianca de Been
Door

Bianca de Been

op 06 Nov 2011

Zo mooooi! Dankjewel!

Raymond Boer
Door

Raymond Boer

op 16 Nov 2011

Steven, Bedankt voor deze mooie video tutorial. Het was veel oefenen, maar ik speel het stuk nu redelijk goed. Groetjes, Raymond

Klaas
Door

Klaas

op 16 Nov 2011

hallo,het spelen gaat steeds beter,thanks.

vasco
Door

vasco

op 20 Nov 2011

he steven, Mooi nummer. Het is eigenlijk het enige nummer wat ik kan spelen op de piano. Ik heb hem een paar maanden geleden leren spelen maar dan op de manier hoe die op youtube word gespeeld. Wist niet dat die ook zo gespeeld kon worden! Ga hem op deze manier ook maar leren;)

Steven
Door

Steven

op 21 Nov 2011

Bedankt Vasco, succes ook met deze versie! :-)

Lilian
Door

Lilian

op 20 Dec 2011

Heel erg leuk! beetje jammer dat ik een keyboard heb en geen piano, maar goed;) ben druk aan het oefenen en het gaat al redelijke goed. Bedankt voor je uitleg!:D

Rdg
Door

Rdg

op 26 Jan 2012

Bedankt voor de uitleg. Volgens mij is het originele nummer in een andere toonsoort, maar dit is natuurlijk veel toegankelijker. Groet.

Steven
Door

Steven

op 26 Jan 2012

Klopt, ik heb het nummer getransponeerd naar een toonsoort waarin niet zoveel zwarte toetsen zitten :-)

Anette
Door

Anette

op 07 Feb 2012

Ik ben een (extreme) beginner, het duurt dan ook heel lang voor mij om het helemaal in te studeren (ben nu al weken bezig met het eerste stukje en vind het erg moeilijk om beide handen tegelijk verschillende dingen te laten doen (vandaar extreme) maar het klinkt wel gelijk aardig! Heb je behalve oefenen oefenen oefenen nog tips om dat gemakkelijker aan te leren (het spelen met twee handen bedoel ik)?

Anette
Door

Anette

op 07 Feb 2012

Sorry, sorry had de eerdere reacties nog niet gelezen en heb inmiddels het stappenplan om met twee handen te leren spelen gelezen. Dank daarvoor! Ben erg blij met deze methode; heb nooit klassieke pianoles genomen omdat het eindeloze oefenen en noten lezen me tegenstond.

Steven
Door

Steven

op 07 Feb 2012

Hoi Anette, fijn dat je het gevonden hebt! Je kunt je ook inschrijven voor onze gratis starterscursus rechtsbovenin het scherm, deze bestaat uit 10 lessen voor de "extreme beginner" zoals je het zelf zegt :-)

Anette
Door

Anette

op 09 Feb 2012

Hoi Steven, Een nummer wat ik erg graag zou willen kunnen spelen is Georgia. Zou je daar een tutorial van willen maken?

Kim de Lange
Door

Kim de Lange

op 02 Mar 2012

Wat een fantastisch nummer is dit om te kunnen spelen. Bedankt voor je heldere uitleg.Het inspireert me om weer meer te gaan piano spelen. Vroeger wel les gehad met notenschrift, maar nu leer ik pas echt een liedje te spelen met akkoorden. Super! Groet Kim

GP
Door

GP

op 04 Mar 2012

De toetsen zijn soms lastig te lezen, zeker in het laatste deel van de video met de toetsen tussen de verschillende akkoorden. Ik heb de video op dit punt een aantal keer gekeken en volgens mij is de melodie in het laatste deel het volgende: e a e (4x) e a f a e g e (4x) e g d g b e b (4x) b e c e d g d (4x) d g c g Dat kan anderen wellicht helpen :)

pim
Door

pim

op 13 Aug 2012

Beste GP, Dank voor het vermelden van de noten van het laatste (pittige) dit word ZEER gewaardeerd door de meeste reageerders denk ik!! Steven, leuke site met goede filmpjes! erg begrijpelijk en rustig uiteengezet, ik geniet er erg van. Kloppen de noten zoals GP ze heeft genoteerd ? ik denk het wel maar ben niet zeker vr gr pim

Steven
Door

Steven

op 17 Aug 2012

Beste Pim, zoals GP ze heeft genoteerd kloppen ze helemaal. Bedankt GP! :)

Gillaine
Door

Gillaine

op 11 Feb 2013

Dank GP, wilde de noten net uit gaan schrijven; hoef ik nu niet meer te doen

MVV
Door

MVV

op 05 Mar 2012

Voor de liefhebbers van "When Winter Comes" van Chris de Burgh en het ontbreken van bladmuziek heb ik even het akkoordenschema van dit nummer uitgezocht: Beginstuk: Dm,Am,Gm,F,Gm,Dm,A,Dm Tussenstuk: F,C,Gm,Dm,Bb,Am,Dm Geweldig mooi nummer en hiermee moet iedereen een aardig eind in de goede richting kunnen komen. Have fun playing! MVV

Corine
Door

Corine

op 12 Mar 2012

MVV, Leuk dat je de akkoorden van " when winter comes" hebt geplaatst. Inmiddels heb ik de sheetmusic van " when winter comes " van Chris de Burgh weten te bemachtigen. 5 pagina's. Kan het nog niet spelen, maar na les 10 van de vervolgcursus ga ik me er aan wagen...... Mochten er liefhebbers zijn......

Henk
Door

Henk

op 14 Mar 2012

Ik bel wel geïnteresseerd. Hoe heb je die weten te vinden? Ik ben ook wel geïnteresseerd. Ik kan hem in geen enkele online boekhandel vinden en ook niet op andere plekken op internet.

Merel
Door

Merel

op 06 Mar 2012

dankjewel! heel duidelijk uitgelegd, wat fijn is als je de toetsen soms niet duidelijk kan zien. niet te langdradig, precies goed, nogmaals dankjewel. mooi nummer ook.

Ilona
Door

Ilona

op 07 Mar 2012

Hoi hoi, ik was even wat een het rond surfen en kwam op je site.. wauw.. ik heb altijd al zo graag piano leren spelen.. ik vind het prachtig. Mijn oma heeft altijd een keyboard thuis gehad waar ik vroeger altijd achter zat met mijn oma, zo leuk. Helaas is mijn oma vorig jaar overleden. Toen heb ik zelf een filmpje gemaakt met dit nummer. Maar ik zou hem zo graag zelf willen leren spelen. Ik heb altijd gezegd, mocht ik ooit om wat voor reden dan ook mijn paard verkopen, dan wil ik op piano les. Kippevel! Wat ik trouwens ook echt een PRACHTIG nummer vind is The Sacrifice - Michael Nyman wauw.. Nou heel veel suc-6 idereen en wie weet zal ik binnenkort ook eens achter de piano gaan zitten :D liefs ilona

Steven
Door

Steven

op 07 Mar 2012

Dank voor je mooie reactie, Ilona! Zoals jij door je oma vroeger geïnspireerd bent geraarkt, ben ik dat door mijn opa. Ik zou zeggen, hou je paard gewoon maar schaf een (tweedehands) keyboard aan of iets dergelijks, dat hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn (wel één met minimaal 60 toetsen nemen). En je lessen volg je gewoon online bij mij, in je eigen tijd en tempo. Je kunt altijd beginnen met onze gratis starterscursus, hiervoor kun je je rechts bovenin de pagina inschrijven zonder verplichtingen. Dan houd niets je meer tegen straks The Scrifice van Michael Nyman te spelen! ;-)

Liset
Door

Liset

op 15 Mar 2012

heel fijn! ik ben geen genie op de piano, maar met dit filmpje kom ik een aardig eind! (: hartelijk dank!

Roland
Door

Roland

op 13 Apr 2012

Heel gaaf dit, ik vind dit zo'n vreselijk mooi nummer en heb het zelf al geprobeerd te spelen maar zover ben ik nog niet. Met dit filmpje kom ik er wel uit.. even volhouden dan kom ik er wel. Als ik 'verzoekjes' mag aandragen, zou ik het 'feather' theme van de film Forrest Gump behandeld willen zien. Ook de muziek van Davy Jones's music box uit pirates of the caribean vind ik erg mooi. Ik zou bijna willen zeggen don't EVER stop met het maken van deze fimpjes, helemaal geweldig !! Bedankt voor het plezier dat ik ga beleven aan deze filmpjes.

Steven
Door

Steven

op 23 Apr 2012

Bedankt voor je reactie, Roland! Feather theme is inderdaad erg mooi, maar ik heb al een aantal andere nummers eerst op de planning staan om een tutorial van te maken. Maar het is een goede tip, wellicht voor daarna! Thanks, Steven

Liza
Door

Liza

op 30 Jun 2012

als kind heb ik Tsjakovski en Bach gespeelt na 15 jaar niet geoefend te hebben(geen piano gehad) heb ik enorm moeite om twee handen tegelijk te spelen de ene wilt de andere gewoon niet horen. Whats wrong with me en ik heb ook moeite met de a, b,c, noten ( namen) voor mij zijn ze echt do, re, mi,fa ik wil zo graag wil kunnen spelen ps. bedankt voor de website en al de moeite

Steven
Door

Steven

op 03 Jul 2012

Hoi Liza, als je vooral klassiek gespeeld hebt en 15 jaar niet geoefend hebt, kost het inderdaad wat oefening om het gevoel weer te pakken te krijgen! De namen van de noten is gewoon een kwestie van leren (het zijn er maar zeven dus dat moet lukken:-). Voor het samen spelen met twee handen tegelijk heb ik een apart artikel geschreven, wellicht heb je er wat aan: https://pianopro.nl/piano-kennisbank/tips-trucs/met-twee-handen-tegelijkertijd-spelen/ Succes! Steven

Robert Pop
Door

Robert Pop

op 03 Jul 2012

Beste Steven, Leuke en behulpzame website heb je en fijn dat ik nu Amelie kan leren. Ik ben fan van Herman Brood´s pianospel maar daar bestaat geen notenschrift van of tutorials. Zo zou ik graag leren om `window of my eyes`van Cuby and the Blizzards te spelen. Dus als je nog eens zin en tijd hebt? Mvg, Robert Pop

Jan
Door

Jan

op 08 Aug 2012

Behoorlijk gesimplificeerd en totaal anders dan originele versie. Jammer, klinkt echt niet mooi op die manier...

Steven
Door

Steven

op 17 Aug 2012

Beste Jan, ik speel het origineel ook en ik zou niet willen spreken van behoorlijk gesimplificeerd: de rechterhand is exact hetzelfde als het origineel. De linkerhand is enigszins gesimplificeerd, maar beslaat alsnog exact dezelfde akkoorden en ritme van aanslaan, dus ik zou zeker niet willen spreken van "totaal anders". De meeste mensen horen het zelfs niet eens. Maar mooi dat jij wel de linkerhand iets ingewikkelder kunt spelen! :-)

Stef
Door

Stef

op 17 Oct 2012

Wat een prachtig nummer dit! Het was al een van mijn favoriete piano stukken en nu vind ik hem hier. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen, al ben ik pas in week 3 van de cursus:-). Bedankt!

Steven
Door

Steven

op 17 Oct 2012

Ja mooi nummer he? Je kunt tussen de lessen door prima dit nummer proberen te leren, Stef. Da's goed voor de motivatie! :-)

Andrea de Wind
Door

Andrea de Wind

op 21 Nov 2012

Ik heb dit nummer al zoo lang in mijn bestand staan. ik ben pas begonnen met piano spelen heb een keybord aangeschaft hopelijk kan ik het daar ook op leren. ben gestart met je gratis 10 lessen cursus maar ga zeker de vervolgcursus doen. ik kan de akkoorden inmiddels een beetje maar zodra mijn rechterhand moet meedoen gaat het mis. maar ik blijf oefen heel leuk dat dit kan en kan niet wachten tot ik hem helemaal in de vingers heb

Gillaine
Door

Gillaine

op 11 Feb 2013

Steven perfect:-) Al vanaf oktober 2012, toen ik dit nummer door Ilse Hond heb horen spelen, ben ik naar deze muziek op zoek geweest. Nu kan ik het zo maar, in een uurtje ook spelen. Perfect dat je op deze manier veel mensen hun plezier in het piano spelen kunt vergroten. Ga zo door met je goede instructie!

Steven
Door

Steven

op 13 Mar 2013

Fijn om te horen, Gillaine! En in een uurtje nog wel, ga zo door! ;-)

Gillaine
Door

Gillaine

op 22 Feb 2013

Steven; je hebt mij zo gemotiveerd dat ik de originele bladmuziek heb aangeschaft; en nu het origineel speel. Heerlijk, ik ben er helemaal mee in mijn element. Thanks:-)

Steven
Door

Steven

op 24 Feb 2013

Kijk, dat zijn nog eens complimenten, thanks! Daar doe ik het voor ;) En mag ik jou ook een groot compliment geven dat je nu het origineel al kunt spelen, super zeg! :-)

Hilde
Door

Hilde

op 03 Apr 2013

In het verleden klassiek les gehad. D.w.z. noten leren en van bladmuziek spelen. Ik probeer nu deze methode en vind het erg leuk. Het 1e stukje van Comptine dun autre lukt wel. Het laatste deel vind ik erg pittig, omdat de rechterhand en linkerhand verschillend zijn qua timing, ritma. Ik blijf oefenen.

Mijntje
Door

Mijntje

op 21 May 2013

Echt cool, Beetje moeilijk nog om links en rechts tegelijk te doen, maar voor de rest echt heel cool!

Lara
Door

Lara

op 28 Jun 2013

WAUW! GEWELDIG! Ik heb echt bewondering voor je! Hoe je andere mensen inspireert en ze via een filmpje zulke mooie maar ook lastige stukken kan leren! Dit heeft me enorm geholpen! Ik kan 'm nu en ben daar heel blij mee! Super goede uitleg! Bedankt! x

Steven
Door

Steven

op 14 Jul 2013

Thanks Lara! Jij bedankt voor het compliment, super dat je 'm al kunt spelen!

Shirley
Door

Shirley

op 19 Jul 2013

Beste steven Het liedje van yann tiersen is echt een mooi liedje raakt me echt Maar ik heb nu ook piano les al ruim 4 jaar Maar over wat je zei dat je altijd uit een boek ging spelen ik vroeger ook Maar heb nu andere leraar van hem mogen we top 40 liedjes spelen of hij schrijft het zelf Maar ik heb een vraag ik heb natuurlijk ook bladmuziek van comptine d'un autre été ik kan um al redelijk Maar bij dat b c b dat snelle stuk loop ik vast omdat ik te kleine handen heb en kom net niet aan die b dus kan je het mij vertellen wat ik Dan Moet doen ? Want het is nu vakantie en heb geen les dus kan het ook niet vragen :)

shirley
Door

shirley

op 19 Jul 2013

steven : ik speel al 3 jaar piano en hebt ook les maar ik heb een vraag over dit liedje ik heb ook het bladmuziek daarvan maar bij dat snelle stuk van b e b kom ik net niet aan de hoge b omdat mijn handen te klein zijn kan je daar iets op verzinnen? groetjes shirley

Steven
Door

Steven

op 01 Aug 2013

Hoi Shirley, Ik heb een video gemaakt als je denkt dat je https://pianopro.nl/te-kleine-handen-voor-de-piano/" title="Te kleine handen voor de piano?" target="_blank" rel="nofollow">te kleine handen hebt voor de piano [klik hier]. Ik hoop dat dat je helpt. Succes!

Martijn
Door

Martijn

op 22 Aug 2013

Hallo Steven...zoals de rest beschrijft (op Jan na dan) suuuuuuper dit!! Ik heb alleen moeite met het laatste stuk. Je legt de rechterhand heel uitgebreid uit, alleen de linkerhand doe je er ineens bij en dan klaar...ik kom niet uit de timing van de twee....Kun je daar bij helpen?

Steven
Door

Steven

op 02 Sep 2013

Hoi Martijn, de linkerhand is over het hele nummer hetzelfde, vandaar dat ik daar wat minder aandacht aan besteed. Ook het aanslaan van deze akkoorden gebeurt constant op dezelfde wijze. Echter is het leren timing van links en rechts een heel ander verhaal. Vooral als je net begint met het leren piano spelen is het een van de moeilijkste dingen om links en rechts samen te leren werken. Ik heb hier een artikel over geschreven die je https://pianopro.nl/piano-kennisbank/tips-trucs/met-twee-handen-tegelijkertijd-spelen/" title="Twee handen tegelijkertijd" target="_blank" rel="nofollow">hier vind [klik hier]. De sleutel tot succes is in ieder geval om een constant tempo aan te houden, dit kan je met een metronoom doen (hier zijn ook veel gratis apps voor) of door mee te tikken met je voet of door hardop mee te tellen. Succes!

Anna
Door

Anna

op 19 Jul 2014

Beste steven, Ik wil dit nummer graag spelen, maar ik zou er ook graag bladmuziek bij willen. Heeft u dat mischien ? vriendelijke groet, Anna

Steven
Door

Steven

op 09 Aug 2014

Dag Anna, ik verkoop helaas geen bladmuziek maar als je op deze titel zoekt in Google zul je het ongetwijfeld vinden. Succes ermee!

Marike
Door

Marike

op 18 Nov 2014

Heel erg bedankt voor je uitleg. Ik heb een hele tijd niet gespeeld, en heb nu 2 dagen geoefend om dit stuk te spelen. Top!! Het is een goede motivatie om het weer op te pakken. vr. groet Marike

Yvonne
Door

Yvonne

op 07 Jan 2015

Hai, hai, geweldig nr., maar een vraag, heb jij deze uitvoering (hoe jij hem speelt) ook op bladmuziek voor mij?

Steven
Door

Steven

op 19 Feb 2015

Hai Yvonne, nee helaas heb ik deze exacte uitvoering niet op bladmuziek. Ik speel eigenlijk elk nummer een klein beetje op mijn eigen manier zodat deze zo mooi mogelijk, maar ook zo makkelijk mogelijk is te spelen door mijn cursisten. Dus ik zou zeggen, leer je 'm lekker uit je hoofd (is best te doen bij dit nummer) zodat je dit de rest van je leven bij je draagt! :)

Yvonne
Door

Yvonne

op 08 Jan 2015

wauw! ik heb in 2014 een flink aantal privépianolessen gevolgd (goed voornemen van 2014). Helaas gestopt omdat ik mijn leraar totáál niet kon volgen. Dit is geloof ik wat ik nodig heb, heerlijk ontspannen, iemand die weet wat hij doet, veelvuldig herhaalt en op een prettige manier uitlegt. Mijn goede voornemen voor 2015? Amelie leren spelen :) (en wie weet meer...)

Steven
Door

Steven

op 19 Feb 2015

Hoi Yvonne, wat leuk om te horen! Het scheelt natuurlijk ook per leraar, de ene is natuurlijk beter te volgen dan de ander ;) Maar wat fijn dat deze online video's goed bij jou passen! Lekker in je eigen tijd en tempo:) Erg bedankt voor je complimenten en alvast heel veel succes met Amelie, ik weet zeker dat dat je gaat lukken dit jaar!

Susanne
Door

Susanne

op 16 Jun 2016

Hoi Steven, ik ben 13 jaar en ik vind dat je heel leuk les kan geven, zo via het internet. Ik luister heel erg veel muziek, ik vind popnummers dan ook erg leuk! Maar ik zou het ook wel leuk vinden om een keer een mooi klassiek nummer te kunnen spelen op de piano. Ik kan al Für Elise spelen, van Beethoven. Ik heb daar heel erg lang op geoefend, ben blij dat ik die nu kan spelen! Maar andere liedjes vind ik nogal moeilijk om van bladmuziek af te lezen. Zou u een keertje een klassiek nummer online willen zetten, het liefst natuurlijk eentje waar je kippenvel van krijgt... Alvast bedankt!

Steven
Door

Steven

op 18 Jul 2016

Dag Susanne, dank voor de tip, ik ga een keer een mooi klassiek nummer voor je opnemen om te leren! Erg leuk om te zien dat je al op je 13e zo enthousiast aan het oefenen bent, ga zo door! :) Groetjes, Steven

joost
Door

joost

op 04 Jun 2017

ben 50+ en ook aan het oefenen en gebruik de iets eenvoudiger methode dan het origineel, die er het meest op lijkt. Heb zelf piano leren spelen, door te oefenen en een beginnersboek. Dat laatste snelle stuk is gewoon een kwestie van eindeloos oefenen en herhalen, iedere dag, niet te lang per keer en op een gegeven moment valt dan het kwartje en kan je het zonder nadenken spelen. Dat stuk speel ik wél aan de hand van bladmuziek, dan kan je goed zien welke noten samen vallen. Discipline en doorzetten want iedereen kan het leren, tenzij je iets aan je handen mankeert. En niet iedereen kan die octaaf spread maken met zijn hand.

Steven
Door

Steven

op 13 Jul 2017

Dag Joost, dank voor je reactie! Helemaal goed dat je een eenvoudiger methode gebruikt. En na veel oefenen gaat dat steeds soepeler en kun je vanzelf een moeilijkere variant kiezen. Ga zo door! Groet, Steven

Reactie plaatsen