Adele - Hello (begeleiding)

Hello van Adele is een prachtig nummer om te spelen op de piano en, gelukkig voor ons, helemaal niet zo moeilijk! In deze video laat ik je zien hoe je een zanger(es) kunt begeleiden, of misschien wel jezelf als je kunt zingen! Ik laat je dus zien hoe je de akkoorden speelt van dit liedje, precies zoals in het origineel.

Ben je nog een beginnende pianist? Richt je dan alleen op het intro, dit zijn slechts vier akkoorden. Mocht je al wel wat meer gevorderd zijn kun je het hele nummer proberen te spelen wat alsnog goed te doen is, het refrein maakt immers gebruik van dezelfde akkoorden maar dan in een andere volgorde.

Lukt het nummer je al aardig? Probeer dan eens mee te spelen met het origineel, dat kan goed omdat je de begeleiding (enkel de akkoorden) speelt en het is een erg leuke ervaring om zelf Adele te begeleiden! (de intro van deze clip is erg lang, de muziek begint na 1:15 )

Ik zou het erg waarderen als je in een reactie hieronder liet weten hoe het je vergaan is, heel veel succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Finn
Door

Finn

op 06 May 2016

Hi, ben heel tevreden over de lessen, uitleg en voorbeelden. Zeer duidelijk. Dit is de eerste keer dat ik piano leer ben intussen 56 jaar oud en heb nog nooit enig muziekinstrument bespeeld. Bedankt Steven

Steven
Door

Steven

op 09 May 2016

Wat een mooi bericht om te lezen, Finn! Fijn dat het allemaal zo duidelijk is en je zo lekker bezig bent met de lessen. Lekker door blijven oefenen, dan speel je binnen de kortste keren Adele en meer! Groeten, Steven

Corrie
Door

Corrie

op 09 May 2016

Hallo Steven, Erg leuk dit en helemaal niet moeilijk . Ging meteen goed. Ik ga nu weer verder met river flows in you want daar heb ik wel een hele kluif aan hoor. Maar dat gaat mij lukken want ik wil het. Mvrgr .

Steven
Door

Steven

op 09 May 2016

Hallo Corrie, leuk om te horen dat de tutorials je zo bevallen! En top dat je eerst River Flows afmaakt voordat je met een nieuw project verder gaat, ga zo door want dan gaat het je zeker lukken! :) Groeten, Steven

Nathalie
Door

Nathalie

op 10 May 2016

Geweldig leuk zo'n akkoorden begeleiding. Was wel een oefenwerk want ik ben nog niet lang bezig maar inmiddels kan ik met de clip meespelen. Alleen al ik erbij ga zingen verlies ik de macht over de piano haha da's toch weer een kunst apart maar wel mijn doel. Dank voor de hulp. top!

Steven
Door

Steven

op 10 May 2016

Hoi Nathalie, wat goed dat je al met de clip kunt meespelen! En ik weet precies wat je bedoelt, want alhoewel ik niet kan zingen heb ik het ook wel eens geprobeerd, dat zingen en piano spelen tegelijk. Is ook niet aan mij besteedt :) Maar als je de begeleiding simpel houdt en in een langzaam tempo zingt, moet het met veel oefenen steeds natuurlijk gaan. Succes daarmee!

Romane
Door

Romane

op 21 Sep 2016

Hoi het is allemaal niet zo duidelijk maar de clip van Adèle kan ik al heel goed

Steven
Door

Steven

op 21 Sep 2016

Wat is je nog niet helemaal duidelijk, Romane? Misschien kan ik je helpen! Fijn te horen dat je Adele in ieder geval al goed kunt spelen :) Groet, Steven

Ton Abdala
Door

Ton Abdala

op 10 May 2016

Hallo Steven, Ik krijg 2 keer onder elkaar dat deze pagina niet beschikbaar is. Dus geen Hello, heb hier nog nooit last van gehad. misschien omdat ik op een camping sta?

Steven
Door

Steven

op 18 May 2016

Dag Ton, misschien is de verbinding zo slecht dat de filmpjes niet laden? Hopelijk kun je er thuis weer mee aan de slag, of heb je ook een piano op de camping? :) Voor nu een fijne vakantie! Gr. Steven

Geraldine
Door

Geraldine

op 09 Dec 2016

Jammer dat dit nummer niet in de cursus staat of zie ik nu zo verkeerd....

Steven
Door

Steven

op 13 Jul 2017

Beste Geraldine, dit nummer staat wel in het PianoPro Programma onder "Naspelen". Succes! Groeten, Steven

Reactie plaatsen