Jingle Bells op de piano leren spelen
23 december 2012 

Jingle Bells op de piano leren spelen

Kerst staat voor de deur en daarom is het leuk om kerstliedjes te kunnen spelen. Een populair liedje is Jingle Bells en deze wil ik dan ook graag uit het Naspelen Programma met je delen.

Dit is een eenvoudig en kort nummer, dus je zult ‘m zo onder de knie hebben.

Wil je meer instructievideo’s bekijken? Klik dan hier. 

Laat even weten wat je hiervan vond door hieronder een reactie achter te laten.

Succes!

Over de schrijver
Steven is oprichter en eigenaar van PianoPro. Hij speelt vanaf zijn 10e levensjaar piano en geeft naast pianoles sinds 2007 ook online pianoles. Zijn filosofie is dat iedereen sneller en makkelijker kan leren piano spelen met behulp van akkoorden. Met bijna een miljoen video views en duizenden cursisten is PianoPro.nl de grootste pianoles website van de Benelux.
Berry
Door

Berry

op 23 Dec 2012

Super!

Jan ter Beek
Door

Jan ter Beek

op 19 Dec 2016

Gaaf man super, Ik ben de held van de Fam. maar alle gekheid op een stokje het is effectief en leuk ook voor de omgeving

Berry
Door

Berry

op 23 Dec 2012

Super! Het nodigd erg uit om te spelen.

Steven
Door

Steven

op 29 Dec 2012

Fijn zo! Ik hoop dat het is gelukt, Berry!

andy
Door

andy

op 02 Jan 2013

het is fantastisch maar kunt u even de noten in een reactie zetten want ik kan geen piano spelen maar wil het graag spelen.

Steven
Door

Steven

op 13 Jan 2013

Hoi Andy, ik ben zelf een voorstander van het spelen van liedjes zonder bladmuziek. Liedjes die je dus al (half) kunt meezingen of neuriën, zodat je weet hoe de melodie gaat.Op deze manier kun je namelijk veel "vrijer" piano spelen, zul je het sneller begrijpen en is het gewoon leuker dan noot voor noot naspelen hoe de componist het bedoelt had. Dit doe ik aan de hand van akkoorden. En als je dat eenmaal onder de knie hebt zul je vele malen sneller een liedje kunnen naspelen die je wilt, dan dat je dat van bladmuziek zou doen. Bovendien heb je niet altijd direct als je een nummer wilt spelen het notenschrift voor de hand.Afijn, goed kijken en luisteren naar de video en je zult 'm in no time kunnen spelen! :-)Groeten, Steven

Linda
Door

Linda

op 03 Jan 2013

Helemaal super!!!

Jeroen
Door

Jeroen

op 19 Jan 2013

Hallo, heb dat nummer van krezip vanaf YouTube een beetje zitten oefenen en het gaat nu echt super heb hem helemaal onder de knie.. Goede duidelijke uitleg ook... Bedankt... ik blijf hem spelen nu.. Maar ben al wel weer toe aan iets nieuws.. Heb je nog een aanrader die een beetje onder de zelfde moeilijkheidsgraad valt??

Steven
Door

Steven

op 20 Jan 2013

Hallo Jeroen, super dat je Krezip al onder de knie hebt! Rechts op deze website zie je "Categorieën staan, met daaronder "Pianoles voor half gevorderden", misschien dat daar wat tussen staat voor je! Meer gevorderden liedjes leer je in het https://pianopro.nl/naspelen" title="Naspelen" target="_blank" rel="nofollow">Naspelen programma.

jonnie dibbes
Door

jonnie dibbes

op 20 Jan 2013

prima uitleg nodigd uit om verder te gaan

Gp
Door

Gp

op 20 Jan 2013

Hoi Steven zou je ook een keer het nummer 'when I say I do' van Matthew west willen spelen? Ik vind dat een heel mooi piano nummer en wil het graag leren na te spelen. Alvast bedankt

Steven
Door

Steven

op 20 Jan 2013

Hoi Gep, goede keuze, dat is inderdaad een prachtig nummer.Dank voor de tip, misschien dat ik die de volgende keer eens ga opnemen!

Edwin
Door

Edwin

op 20 Jan 2013

Ik zou deze graag als tutorial willen zien :Richard Clayderman - Souvenirs D` Enfance

Steven
Door

Steven

op 21 Jan 2013

Dat is inderdaad een mooi nummer, Edwin. Dank voor de suggestie!De moeilijkheidsgraad ligt wel wat hoger dan dat ik normaal gesproken zou opnemen op camera, maar een uitdaging is ook niet weg. Wellicht zal ik 'm opnemen in de toekomst!

Aad Clemens
Door

Aad Clemens

op 20 Dec 2016

Pas begonnen met je cursus Steven, maar deze ging erin als koek. Zelfs het 1,2,3,4 met de linkerhand ging eigenlijk vrij makkelijk. Ik hou wel van op deze manier iets leren spelen want ik kan namelijk geen noten lezen. Bedankt en fijne feestdagen

Steven
Door

Steven

op 04 Feb 2017

Fijn te horen, Aad! Ga zo door :) Groeten, Steven

Elsbeth
Door

Elsbeth

op 27 Dec 2016

Supper leuk

Reactie plaatsen