Beverly Craven - Promise me (Jan Vayne improvisatie)

Zo'n 20 jaar geleden (ik was toen 9 of 10 jaar oud) kreeg ik een CD in mijn bezit van Jan Vayne, "Colours Of My Mind", welke ik helemaal grijs heb gedraaid. Met name één nummer sprong eruit voor mij, namelijk zijn improvisatie op Beverly Craven - Promise me.

Een aantal jaren geleden heb ik me voorgenomen dit nummer na te spelen, wat me weken zo niet maanden heeft gekost (niet aaneengesloten hoor ;)) wat best lastig was zonder bladmuziek!

De moeilijke stukken heb ik voor het gemak maar overgeslagen, maar het begin en het einde is ongeveer gelijk gebleven. Hier zie je dan ook mijn versie van de improvisatie van Jan Vayne op Promise me.


Als je overigens zoekt bij Bol.com op "Colours of my mind" vind je nog diverse tweedehands exemplaren van deze CD.

Bekijk ook eens zijn website voor diverse intieme concerten in Kampen, waar zijn kerk staat en waar hij optredens doet.

Jan Vayne is heer en meester van improvisatie zodat je ter plekke je lievelingsnummer kunt roepen welke hij zal verwerken in een improvisatie. Als je motivatie of inspiratie nodig hebt kan ik je zeker aanraden eens één van deze concerten te bezoeken!

jan
Door

jan

op 10 Jan 2013

jeeetje wat goed van je , was ik maar zo ver ! :-) gr. een niet cursist.

Steven
Door

Steven

op 13 Jan 2013

Dank voor je compliment, Jan! :-)Het enige verschil tussen jou en mij is heel veel uren oefenen. Doe je dat, dan is het slechts een kwestie van tijd!Groeten, Steven

Monique
Door

Monique

op 04 Oct 2012

Hoi Steven, Hele mooie omprovisatie, dat zou ik ook willen spelen. Overigens met Una Mattina heb ik al indruk gemaakt, mensen vinden het mooi klinken en ik verzin er van alles bij. Een dochter van mij (13) vindt "Dance Macabre"van Saint Saens leuk. Ik heb het eerste gedeelte geprobeerd te spelen, niet zo makkelijk en de rest is nauwelijks te doen. Ik ben ook zo iemand die gewend is van noten te spelen. Als er ergens een piano staat dan wil ik er graag op spelen, zonder noten. Ook een mooi muziekje is "l'Homme aux bras ballants"van Yann Tiersen, hier heb ik geen bladmuziek van helaas.

Steven
Door

Steven

op 10 Oct 2012

Hoi Monique, leuk te horen dat je al zo goed bezig bent. Una Mattina is inderdaad schitterend, zoals veel werk van Yann Tiersen.Ik heb zelf weinig bladmuziek van al deze namen en doe het vooral op gehoor, lukt dat bij jou ook al een beetje?Succes in ieder geval met oefenen!Groeten, Steven

André Drost
Door

André Drost

op 04 Oct 2012

Geweldige improvisatie! De cd heb ik ook al jaren. Het zal nog wel heel lang duren voordat ik zo ver ben. Bedankt.

Steven
Door

Steven

op 10 Oct 2012

Dag André, mooi nummer he? Leuk dat je de CD zelf ook hebt, ik kan ook nog niet alles spelen maar het inspireert en motiveert wel! :-)

Reactie plaatsen