Keyboard

Een keyboard is een elektronisch muziekinstrument wat naast de piano nog veel meer instrumentgeluiden kan voortbrengen. De klanken van het keyboard worden via een elektronische weg gemaakt. Een voordeel van het keyboard is dat het een stuk goedkoper is dan een piano, dus ideaal als je wilt leren piano spelen.

Keyboad leren spelen

Daarnaast beschikt een keyboard over voorgeprogrammeerde muzieksamples, die jouw muziekspel kunnen begeleiden. In feite is een keyboard dan ook een eenmansband, naast de piano kun je namelijk een gitaar, drum en zelfs een heel orkest laten meespelen.

Anders gezegd, met een keyboard kun je jezelf begeleiden en klinkt het al direct een stuk "voller" dan een piano.

Nadelen van een keyboard

Natuurlijk kent een keyboard ook nadelen. Met name de goedkopere modellen hebben niet zulke mooie geluiden als de wat duurdere modellen. Daarnaast zijn sommige (de wat oudere) keyboards ook niet aanslaggevoelig, dus er is weinig finesse in je spel aan te brengen.

Een keyboard kopen

Als je een keyboard gaat kopen, sla dan eens wat toetsen aan om te horen hoe het geluid klinkt. Je zult merken dat hier er veel verschil in kwaliteit zit in de verschillende prijsklasses.

Mocht je tweedehands een keyboard willen kopen, sla dan eerst eens alle toetsen aan alvorens de koop te sluiten. Het kan nog wel eens voorkomen dat er een toets defect is en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Justin en Jocye
Door

Justin en Jocye

op 27 Dec 2015

Ik weet niet waar je moet spelen kan iemand me helpen

Steven
Door

Steven

op 03 Jan 2016

Waar maakt niet uit, zolang er maar een piano of keyboard staat! Als je wilt leren piano spelen kun je je inschrijven door op de homepage te klikken en daar je naam en e-mailadres in te vullen. Succes!

Reactie plaatsen