Goedkope pianolessen volgen?

Piano leren spelen via het internet is relatief nieuw. Vroeger had je nog dure schriftelijke cursussen die je voor honderden euro's thuis gestuurd kreeg, maar nu kun je ook goedkope pianolessen volgen. Als je namelijk online piano leert spelen  met E-books (lessen in PDF bestanden) kan dit veel goedkoper, bovendien kun je met ondersteunende instructievideo's ook direct zien en horen hoe iets gespeeld zou moeten worden op de piano.

Piano leren spelen met online video's en E-books

Naast een kostenbesparing en het kunnen zien en horen van de verschillende oefeningen en liedjes voordat je zelf aan de slag gaat, zijn er nog meer voordelen.

Online piano leren spelen heeft ook een interactief karakter. Zo kun je bijvoorbeeld als je vastloopt tijdens een les een vraag mailen, die je vaak de volgende dag beantwoordt in je inbox vindt. Op die manier kun je de volgende dag weer verder, met ondersteuning van je online pianoleraar.

Daarnaast hoef je natuurlijk niet elke week op een vast tijdstip naar een leraar toe om piano te leren spelen, dit kun je online doen wanneer jou het uitkomt en wanneer jij zin hebt. Zo  wordt het geen verplichting en blijft het leuk.

Bekende liedjes naspelen op de piano

Naast het volgen van de theorie en oefeningen, motiveert het ook enorm om pop liedjes te kunnen naspelen die je in de top 40 hoort op de radio. Daarom bieden wij cursisten bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om middels instructiefilmpjes hun favoriete nummers te leren spelen. Maar hiertoe behoren ook populaire klassieke stukken, of bekende piano muziek uit mooie speelfilms. Meer informatie over het Naspelen Programma vind je hier. 

Op deze manier ontstaat er een goede verhouding tussen theorie en praktijk. Ik ben zelf bijvoorbeeld ooit gestopt met pianoles op een muziekschool omdat ik week na week een verplichting voelde om bepaalde oefeningen te leren, die mij helemaal niet motiveerden.

piano leren spelen

Echter, zou ik de nieuwste Adele of Coldplay moeten leren spelen, of de pianomuziek uit de film Les Intouchables? Dan volgde ik waarschijnlijk nog steeds de pianolessen op een muziekschool ;-)

Waarom online piano leren spelen?

Naast de lage kosten en de leuke oefeningen en top 40 liedjes die je leert bij onze online cursus piano spelen, heeft het ook een laagdrempelig karakter. Je kunt je namelijk hier aanmelden voor de gratis pianoles (klik op de link). Je krijgt nu als bonus niet één maar tien gratis lessen, dit noemen wij de Starterscursus. Dus waar wacht je nog op, start nu! ;-)

Veel succes en plezier
Peter Baauw
Door

Peter Baauw

op 07 Aug 2013

Ben erg geïnteresseerd om met de lessen te starten. Mijn vraag: Hoe wordt de les geleverd. Tot dusver volgde ik de les met mijn IPAD op Youtube die dan voor m'n neus stond tijdens het spelen. reuze handig. Ik heb bij de piano geen PC of TV staan. Hoor graag. MVG.

Steven
Door

Steven

op 12 Aug 2013

Hallo Peter, Leuk dat je voornemens bent te starten met de lessen. Je krijgt met een gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot ons online ledengedeelte, waar je alle pianolessen en video's kunt bekijken. Dit kan zowel op een Ipad, iPhone of elk ander tablet die maar toegang heeft tot internet (uiteraard kun je ook alles bekijken via je PC of MAC). Alvast veel succes en plezier met de lessen! Groeten, Steven

Reactie plaatsen