Thuisstudie cursus piano spelen

Tot slot is er nog de thuisstudie cursus. Deze bestaat eigenlijk weer uit twee vormen, namelijk een online cursus piano spelen en een offline (fysieke) cursus piano spelen.

Online cursus piano spelen

Bij online pianoles krijg je vaak de inloggegevens na betaling in je e-mail, waarna je kan inloggen op de betreffende website. Hier staat dan al het cursus materiaal klaar wat al dan niet bestaat uit lesboeken met theorie en oefeningen, vaak in de vorm van uit te printen PDF-bestanden en eventuele instructievideo’s. Dit laatste is wel aan te raden, zodat je ook kunt zien en horen hoe een bepaalt nummer gespeeld zou moeten worden.

Fysieke cursus piano spelen

Bij een fysieke cursus piano spelen die je thuisgestuurd krijgt zitten vaak lesmappen. In deze lesmappen staan net als in de online versie theorie en oefeningen, maar heb je het gemak dat je dit niet zelf hoeft uit te printen maar het direct op je piano kunt zetten. Soms worden er ook DVD’s bij geleverd zodat je ook weer kunt zien en horen hoe het zou moeten, wat ook zeker een aanrader is.

Het grootste voordeel van een thuis studie cursus piano spelen is dat je dit in je eigen tempo kunt volgen en dus niet op een vast tijdstip elke week naar een piano leraar hoeft. Ook zijn vaak deze cursussen goedkoper dan een privé leraar. Een online cursus kost vaak tussen 50 en de 100 euro en de offline (fysieke) versie vaak tussen de 100 en de 500 euro. De verschillen in prijs hangt af van de kwaliteit en kwantiteit (hoeveelheid) van de cursus. Dit lijkt alsnog een hoop geld, maar let wel: het is een eenmalige investering waar je vaak maanden en soms zelfs jaren mee vooruit kan.

Een gratis cursus piano spelen kun je hier aanvragen.
Reactie plaatsen