Pianoles

Je kunt op verschillende manieren pianoles volgen. Dit kan via een muziekschool, een privé leraar of via een thuis studie cursus zonder leraar.

Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Aangezien ik drie jaar van een privé leraar thuis les heb gehad, eveneens twee jaar op een muziekschool heb gezeten en ook een thuisstudiecursussen heb gevolgd (en ontwikkelt), denk ik je hierin een goed advies te kunnen geven.

Kinderen

Persoonlijk vind ik de muziekschool de beste optie voor kinderen. De kinderen kunnen interactie hebben met andere kinderen en er zijn ook eens in de zoveel tijd optredens voor ouders, wat natuurlijk motiverend werkt. Een pianoleraar die vanuit huis werkt heeft dit natuurlijk niet, maar de motivatie om op een vast tijdstip elke week naar deze pianolessen te gaan is voor kinderen (en jongeren) erg prettig.

Volwassenen

Een thuisstudie cursus is voor volwassenen ideaal omdat door werk en andere zaken de cursus in een eigen tempo kan worden doorlopen. Hier is wel wat meer discipline voor nodig, waardoor het meer geschikt is voor volwassenen. Daarnaast zie ik wel dat steeds meer kinderen online een cursus volgen, om te zien of het wat voor ze is en dat vind ik een goede ontwikkeling. Als de cursus bovendien op een prettige manier is gemaakt en er goede ondersteuning wordt gegeven met plaatjes en video's, werkt dit erg verhelderend waardoor het eveneens prima geschikt is voor alle leeftijden.

Kosten

Tot slot hangt aan elke vorm een prijskaartje, waarmee de muziekschool de duurste is (20-30 euro p/uur), de privé piano leraar wat goedkoper (15-25 euro p/uur) en de thuisstudie cursus het goedkoopst (5-15 euro p/les).
Reactie plaatsen