Muziekschool

Het eerste waar men vaak aan denkt bij het leren piano spelen is een muziekschool. Dit wordt door velen gezien als de beste vorm, maar dit is dan ook meteen de duurste vorm.

Pianoleraren op een muziekschool

Als 12-jarige jongen heb ik op een muziekschool gezeten en hier heb ik veel aan gehad. De leraren die hier rondlopen zijn allemaal goed geschoold en gescreend. Je weet dus zeker dat de lesstof die je krijgt hoogwaardig is en dat er op een juiste manier wordt lesgegeven. Bovendien worden er op veel muziekscholen lesgegeven op een vleugel en dat is natuurlijk erg gaaf.

Interactie

Bovendien organiseren muziekscholen vaak optredens waarin de studenten van beginner tot gevorderd hun kunsten kunnen vertonen. Dit werkt goed voor de motivatie, maar het inspireert ook om andere pianisten te ontmoeten.

Kosten

Maar zoals gezegd hangt hier een prijskaartje aan, je betaald gemiddeld zo’n 20 tot 30 euro per uur bij een muziekschool. Vaak betaal je dit per jaar vooraf, wat al snel neerkomt op zo'n 1000 euro in het jaar. Er zijn muziekscholen die goedkoper zijn, maar in grotere gemeentes kost het juist weer wat meer.
Reactie plaatsen